Új hozzászólás Aktív témák

  • vampire17

    addikt

    válasz #68270080 #28621 üzenetére

    hat ez szep szosszenet lett :)

    Csak par dolog, de tenyleg es ezt ne vedd "csesztetesnek"

    Probalok rajonni, mi volt a gondod az MQTT-vel, tenyleg, visszaolvastam a kommentjeid, volt benne szo foleg a Midea klimarol, de egy szo sem MQTT-rol... Tippre talan a kotelezo auth..?

    Viszont bocs, de tenyleg talalgatnunk kell, hogy mi lehetett a gondod?!

    Hogy nem vagyunk segitokeszek.... Hat ezt azert vitatnam... Aki gyakran jar erre a forumra, az tudhatja, hogy sok minden lehet a tagokra igaz, de az, hogy nem segitenek kb mindenkinek (akar meg privatban, sot szemelyesen is!) aki keri, az pont nem az...

    Ami picit bant, hogy lenyegeben egyetlen ember, egyetlen mondata miatt (amit meg sertonek sem mondanek, max kisse "epesnek") leirtad kb az egesz forumot, DE ha jol ertem, meg magat a HA-t is... (mondjuk azt nem tudom, miert gondolod, hogy itt mindenki HA-t hasznal.. Ez Okosotthon, nem HA topic)

    A vegere par technikai dolog, amit felvetettel a HA val kapcsba:

    irtad, hogy a Domo gyorsabb. Itt most nem volt vilagos, hogy a rendszer sebessegere celzol, vagy arra, hogy gyorsabban lehet megvalositani Domoval dolgokat. Ha az elsore, akkor nyilvan gyorsabb, C++ ban irtak, a HA Python, nem lehet osszehasonlitani..... Ezt nem is vinnem tovabb, sztm mindenki szamara egyertelmu a ket nyelv elonye/hatranya
    Ha a masodikra celzol. Ha hiszed, ha nem, en is Domobol jottem es igen, eloszor en is utaltam a HA-t. Ket dolog miatt. Mert nem volt (folag akkor meg) normalis grafikus felulete, valamint, mivel nem erossegem a programozas, igy hianyzott egy Blockly fele "legos" osszekattingatas.

    Aztan lassan rajottem, hogy itt csak akkor terem baber, ha kicsit rafekszek ezekre a temakra (yaml, python, stb...) Valamint arra is rajottem, hogy en nem egy csili-vili "taviranyitot" akarok, hanem egy olyan rendszert, amivel jol lehet automatizalni es pont nem szamit, hogy hogyan nez ki...

    (mondjuk kesobb rajottem, hogy a Domo sem rosz azert ilyen teren, de a Blockly-t el kell engedni, mert szornyu buta... a lua , vagy a dzvents merfoldekkel jobb, viszont Domoban az igazi nagyagyu a python! Abban erdemes elmelyedned, foleg mert annak az elet mas teruleten is hamarabb hasznat veszed, mint a masik ket nyelvnek)

    Osszefoglalva, en azert nem irnam le a HA-t a helyedben. (abban meggyozni meg gyanitom ugysem tudlak, hogy ezt a topicot ne ird le.. :) )

Új hozzászólás Aktív témák