Új hozzászólás Aktív témák

  • enesbcs

    tag

    válasz kleinguru #4203 üzenetére

    Nem egészen értem a csavaros problémakört, én is beraktam a Sonoff Touch-okat meg a T1-et csavar nélküli kötődobozba, ragasztó és tipli kellett csak hozzá. Az a kérdés, hogy befér-e az egy darab 1,5-es kék MCU kábel a nullának a csőbe vagy nem, minden más csak kifogás.
    Ha mindenképp a csillár tetejébe akarod gányolni akkor egy 88x38mm-es Sonoff Basic-ből kiszedheted a panelt, és megnézed befér-e, vagy lehet-e vésni felfelé a mennyezetet... de ha belegondolsz a vezetékelésbe rá fogsz jönni, hogy amikor lent lekapcsolod a villanykapcsolót, akkor fent a Sonoff le fog állni, hacsak nem húzol neki oda fentre egy fix fázist... akkor aztán próbálkozhatsz elérni wifiről.

    Talán éppen itt a fórumon írt egy kreatív megoldást valaki, miszerint egy csak fázist igénylő rádiós villanykapcsolót tett a régi helyére, és a lámpa mellé meg egy mezei ESP8266 (vagy Basic) modult, így amikor áramot kapott a lámpa, az világított és az ESP-nek volt IP címe és pingelhető volt, ha lekapcsolták, akkor az IP cím nem volt pingelhető, így oldotta meg a státuszvisszajelzést (ellenőrzést?). Szerintem egy érintős wifis villanykapcsoló azért elegánsabb megoldás, de ízlések és pofonok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák