Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Olympia76

    tag

    válasz BlackJack21 #37333 üzenetére

    Köszönöm a választ/ segítséget!

    Valójában be van már kötve a hivatkozott rajznak megfelelően, annyi különbséggel, hogy csak két fázis van bekötve VA/VB illetve ezek lakatfogói az IA/IB-be, valamint az N-re is rá van lakatolva a harmadik lakatfogó.

    Mindez egy 3 fázisú fi relével kombinált kismegszakító után van bekötve (mely 3 fázisból, a fent írtaknak megfelelően csak 2 van használva).

    Azt szeretném elérni, hogy a Shelly üzemképes maradjon önmagában akkor is, ha a kismegszakító le van kapcsolva, ezért bekötöttem egy másik megszakítóról a fázist az "I" terminálra feltételezve, hogy ha megszakítom a 3 fázisú kismegszakítót, akkor a Shelly tovább fog élni, 0-t riportolva természetesen a bekötött A és B fázisokra, de nem.

    Akkor, ha jól értem amikor azt mondod, hogy "oda 230V-ot kell kötni", akkor az oda alatt a VA, VB vagy VC terminálokat érted, igaz? Úgy értem nem az "I"-re értetted, hogy oda kell 230V-ot adni, mert azt ugye megtettem és nem segített :)

    Viszont akkor azt megtehetem, hogy a fent leírt bekötés mellett szabadon maradt VC-re adok egy másik kismegszakítóból 230V-ot? Így akkor, ha a 3 fázisú le van kapcsolva, akkor a VC-n még kapna áramot a Shelly a másik kismegszakítóból? Vagy ez gondot okozna amiatt, hogy nincsen lakatfogós párja az IC oldalon? ...vagy bármilyen más szempontból?

Új hozzászólás Aktív témák