Új hozzászólás Aktív témák

  • <Adamsky>

    nagyúr

    válasz MC Pite #23999 üzenetére

    Mintha elbeszélnénk egymás mellett. :)
    A nyomvonal OK. Ahhoz nem kell semmilyen "trükk".
    Amiről én beszélek azok a navigációs pontok (lehet nem ez a jó / helyes elnevezés?) kezelése. Utóbbiak hiányában tényleg csak "egy vonal" lenne az útvonal (az alábbi képen zöld). Viszont, ha van ilyen, akkora az óra (az enyém legalábbis) rezeg (más nem tud, mert nincs hangszóró).
    Ilyenkor rápillantok, és látom, hogy ...

    ... ~200 méter múlva jobbra kell majd fordulnom.
    Ehhez nem kell a Connect (biztos az is tudja), csak egy megfelelő app / weboldal, ami kezeli ezeket a navigációs pontokat (és elkészíti a gpx-et), amikről #23836-ban is írtam.

    Én eddig két dologra használtam így az órát. Bringázáskor, és evezés alkalmával. Utóbbi külön "izgi", mert ott ugye nincs automatikus tervezés, mivel nincs út.
    Szóval nem elég, hogy ilyenkor kézzel kell megrajzolni az útvonalat, de szükségeltetik egy jó térkép is. Utóbbira a Garmin-os térkép alkalmatlan (a Tisza-tavon legalábbis elég vakon lettem volna azzal a részletességgel, amit tud). Ilyenkor – a kézi rajzolás okán – a navigációs pontokat is én teszem rá az útvonalra. Minden más esetben a Locus ezt megcsinálja (max. érdemes átnézni, mert volt már rá példa, hogy kézzel "kiigazítottam" az útvonalat).
    Ahogy korábban írtam, én ezért nem is nagyon próbálkozok a Garmin térképeivel, mert szent meggyőződésem, hogy arra, amire nekem kell, egy Locus, merretekerjek.hu, turistautak.hu biztos, hogy jobb.

Új hozzászólás Aktív témák