Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tasunkó

    senior tag

    válasz aujjobba #15 üzenetére

    a vegfelhasznalo csak sziv vele ha veletlenul roncsolodik

    Mondjuk ezt nem értem mert az alut lehet hegeszteni. Utólag is lehetne elemeket hozzá venni, amikkel kijavítnák. Nehezebb, pláne sámliról, meg barkács megoldásokkal, meg általában az alut körülményesebb mint a lemezt, de simán ki lehet foltozni. Persze ha több EV lesz, amíg kevés van, nem éri meg ráállni, a tulajnak magának kell majd kimókolnia, de legalább nem rohad le, mint a lemezes autók.

    Kérek egy számot a jútútú

  • Tasunkó

    senior tag

    válasz aujjobba #42 üzenetére

    Ha hordozóelem, vagy mi erre a szakszó, szóval beleszól a futóműbe, akkor a klasszikus autónál is tekintettel kell arra lenni hogy jó helyre kerüljenek a dolgok. Ahogy elnézem a videóban a cell to bodynál is lesz rá biztosan megoldás, mert az akkunak cserélhetőnek kell lenni, így meglesznek a bontási pontok ahol kiszedik az akkut, és a cell kerete a lényegi merevítés, ami ha gyűrődik, egyszerűen kivágják, pórolják valami elemmel, visszahegesztik, és visszateszik az akkut, mondjuk az utastér felől kell megbontani, hogy lehessen vele dolgozni.
    Amikor több elemből áll egy rész, azokat is úgy hegesztik egybe, hogy minél inkább hasonlítsanak egy fizikai egészre, itt meg eleve egyben van. Első blikkre az gondolom több varrat kell majd, mint az eddigi szerelési módoknál, ahol az elemek nincsenek végighegesztve, hanem csak a hegesztési pontokon, itt viszont egybe kell majd varrni, mert nincsenek hajtások a lemezen, ahol találkoznak az elemek, hanem élek lesznek, és ez esetben furán festene hogy egymással szembenállnak és csak darabokon vannak összehegesztve meg nyikorogna is. Azért lehetnek trükkök, ahová erős varrat kell majd, meg csak amolyan fedőhegesztés. Nagyon én sem értek hozzá, de pl. a küszöbömet végighegesztettem, pedig hivatalosan le kéne fúrni, és úgy visszarakni az megfelelő elemeket, mint a gyárban, de kinek volt ehhez kedve, szóval a hegesztés nem mindig olyan nagy vesződség, van hogy keresztben félbevágják az autót, és egybehegesztik, tehát az egybevarázsolás ma sem ismeretlen.

    Kérek egy számot a jútútú

Új hozzászólás Aktív témák