Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    Az ominózus eset óta azért jobb kétszer meggondolni, mielőtt akár az FSD, akár másik pluszként megvásárolható szoftveres funkcióra pénzt ad ki valaki, mert az OTA képességen keresztül nem csak javítani könnyű egy képességet, de ugyanolyan könnyen ki is kapcsolhatják, ha megpróbálnák újra megvetetni a funkciót a tulajdonossal.
    Hátha nincs már meg az igazolás a korábbi vásárlásról... :(((

  • Alogonomus

    őstag

    válasz Ezekiell #43 üzenetére

    A cikk arról szól, hogy egy személyesen a Tesla által tartott aukción egy kereskedő megvett egy Tesla által lepapírozottan “Enhanced Autopilot” és “Full Self Driving Mode” képességgel rendelkező Teslát abban a tudatban, hogy az a két funkció aktív a kocsiban. A kocsit továbbértékesítette egy vásárlónak továbbra is a két képesség aktív rendelkezésre állásával. A vásárló használta is a képességet, majd egyszer csak a Tesla egy OTA szoftverfrissítés során kikapcsolta a két képességet, mert állításuk szerint az tévesen volt eredetileg bekapcsolva.
    A Tesla az aukció előtt bekapcsolta a két képességet, aminek köszönhetően többet kaphatott a Tesla az autóért a kereskedőtől, de amiután az üzlet megköttetett, a valahanyadik következő frissítéssel a Tesla ismét kikapcsolta a képességet, és ki akarta fizettetni az aktuális tulajdonossal újra azt a felárat, amit a kereskedő egyszer már kifizetett a Tesla felé a bekapcsolt képességekre tekintettel.
    Olyan volt ez, mint ha egy lakást berendezve hirdetnének meg, a szerződésben az szerepelne, hogy "megtekintett állapotban" adják át a lakást, aztán amikor az új tulajdonos beköltözne, akkor egy üres lakást találna, amibe persze extra pénzért visszavásárolhatja a berendezést.

  • Alogonomus

    őstag

    válasz Ezekiell #50 üzenetére

    Nagyon nem transzparens a Tesla kommunikációja.
    Lényegében a Tesla már régóta úgy áll a vásárlóihoz, mint amiről a legfrissebb PC-s megvetted, de nem a tiéd balhé is szól. Az OTA frissítésekre támaszkodva a Tesla ilyen-olyan indokokra hivatkozva kedve szerint megvonhatja a jogosultságokat. Egyedül talán az autót magát nem birtokolják még a saját véleményük szerint, de az önvezetésre támaszkodva legrosszabb esetet feltételezve idővel akár az autót is visszahívhatják majd a telephelyükre arra hivatkozva, hogy szerintük az autónak is csak a használati jogát vásárolta meg az ügyfél, és azt nem ruházhatja át másra, szóval majd a Tesla eldönti az új használó személyét, de addig is elgurítják a gyanútlan új tulajdonos háza elől az autót.

Új hozzászólás Aktív témák