Új hozzászólás Aktív témák

  • mc.g

    aktív tag

    Akik TV vásárlás elött állnak, azoknak néhány (esetleg) hasznos infó:
    Korábban többször olvastam, hogy bár a filmmaker-mode egy jó beállítási opció lehet, de nem tud az ember sok esetben módosítani paramétereken, ha mégis szeretne.

    Múlthéten vettem egy Panasonic OLED TV-t, és első dolgom volt, hogy filmmaker módra állítottam (más képmódot igazából ki sem próbáltam, Panasonic-ok híresek arról, hogy a filmmaker mód az gyárilag jól kalibrált).
    Szerencsére itt kb. mindent is lehet állítani a mód ellenére, fehéregyensúlyt, fényerőt, mozgássimítást, a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodó fehéregyensúlyt, és alkalmazkodó fényerőt, ALLM, stb, stb (persze gyárilag minden ki van kapcsolva)...
    És mind ezt HDR esetén is a filmmaker módban (de csak HDR tartalom lejátszása közben érhetőek el a HDR-re vonatkozó beállítások) !
    (én visszavettem a fényerőt a fogyasztáscsökkentés, és tartósság végett, a hatékony tükröződéscsökkentése miatt nappal is szép a képe így)

    Ami még nekem nagyon hasznos funkció, hogy be lehet állítani, ha a házimozierősítőt bekapcsolom, akkor bekapcsol a TV, ha az erősítőt kikapcsolom, kikapcsol a TV. Így egyáltalán nincs szűkségem a TV távirányítóra.
    (Nálam csak monitorként működik a TV, csak egy HDMI kábelen, csak képi információt kap, nem használom az "okos" rendszerét, az erősítő a központ, arra megy rá az android-medialejátszó, a HDD-BD-felvevő-lejátszó TV-adás vételére, és minden egyéb eszköz.)

    Szerintem OLED TV esetén (ha nem számít milyen az "okos" rendszer), a még eredeti Panasonic a legjobb választás (nem a Törökországi gyártású LCD-kre gondolok természetesen).
    A korábbi plazma TV-mhez képest szerencsére csak bővűltek a beállítási lehetőségek. (tartottam tőle manapság mit kapok, de pozitív csalódás)

    A Panasonic, LG OLED panelt használ (2022-től (LZ-sorozattól) a deutériumos tartósabb verziót) de szerintem egyedi kivitelben, mert mintha más tükröződéscsökkentő réteget használna mint az LG-k, illetve vastagabbnak tűnik nekem az OLED panelt hordozó fémlemez, mint a hasonló kivitelű (keret nélküli) LG TV-knél...

    (A "rtings.com" 10000 órás tartóstesztjein az LG panelek jobban szerepelnek mint a samsung panelek, az LG-k nem igazán vesztenek fényerejükből, de a samsung-ok kb. felére csökkennek fényerőben.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák