Keresés

Aktív témák

  • dos286

    csendes tag

    Sziasztok!
    A gépem egy-két hónap után a netről sok szemetet összeszed, ezért rendszeresen újra kell telepíteni. (XP Prof.32bit). Én ezt úgy oldom meg, hogy tömörített tűkörmásolatot készítettem a winchester XP-t, drivereket és alapvető felhasználói programokat tartalmazó partíciójáról (közvetlenül a telepítés utáni állapotban kihúzott hálókártyánál), a winchester egy másik partíciójára. Ujratelepítés helyett ezt a tömörített másolatot "visszaborítom" a saját partíciójára (visszamásolás során az aktuális partíciótartalom törlődik, így a vírusok, programhibák is.) és ujraindítás után a lemásoláskori állapotnak megfelelően már fut is a gép.

    Erre a RIPLinuX-9.3 programot használom, (csak 95 MB, ingyenes, free, letölthető)
    Ez egy CD-ről induló Linux boot program, sok hardver-matató eszköz lehetőséggel.
    Előnye, hogy nyilt forráskódú, szabad program (Linux), hátránya, hogy parancssoros módban kommunikál a felhasználóval (öreg DOS-osok előnyben)
    Én nem vagyok Linuxos, de úgy a tűkrözéshez mind a visszatöltéshez 4-4 parancsot kell csak bepötyögni a parancssorába, meg természetesen kíván egy kis gondolkodást is.

    Nekem AMD X2 procis konfigon a 30GB-os, 5GB adatot tartalmazó C: meghajtóm tömörített tűkrözése (1,4 GB-re) kb.4 percig tart, kibontott visszamásolás ugyanaddig.
    Természetesen bármilyen oprendszert tartalmazó partíció, vagy oprendszer nélküli partíció is tükrözhető a programmal.

    Ha valakit érdekel a módszer, szívesen küldök priviben egy részletes leírást.
    A program letölthető a:
    "http://rip.7bf.de/current/RIPLinuX-9.3.iso" -ról.

  • dos286

    csendes tag

    válasz sfdrakex #31 üzenetére

    Nem gáz. Nem én szemetelem tele, hanem az "Élet".
    Szoktam programokat kipróbálni, azok meg a telepítés során "össze-vissza" irkálják a fájljaikat. Ha törlöm a progit (akár a saját reinstalljával is) itt-ott ottfelejtenek fájlokat, amik vagy bezavarnak a rendszer és a többi progi futásába, vagy nem.
    Aztán meg akármilyen tűzfalat meg vírusirtót használ a bocskoros ungor, a netes szörfözés közben akkor is kap "ajándékokat". (kicsit paranoiás vagyok)
    És vannak meglepetések is pl.: néhány napja letöltöttem egy, a netről videót felvevő progit zip csomagolásban. A TotalCommanderrel elkezdem kicsomizni, de a kicsomizás végén lefagy a rendszer, képernyő lemerevedve, egérkurzor nem mozdul, Alt+Ctr+Del semmi, Reset gomb semmi, csak táp kikapcs használ. Ujraindítás, minden működik A TC-ben látom, hogy a csomagolási célkönyvtárban ott a kicsomizott leöltött telepítő csomag. Ráklikk a Readme.txt-re (txt!), hogy okosodjak. Ujra lefagy minden. Táp ki-be ujraindítás, TC, ujra a Readme.txt, és hogy mégegyszer ne klikkeljek rá, törlés. F8-ra "fájl nem törölhető" Azannya, ez a txt most is fut gép ujraindítás után? Vagy mi? Nosza ezután próbálom kitörölni az egész kicsomagolt könyvtárat, F8, ki is törli a bennelevők nagyrészét, de a txt-nél és a letöltött progi telepítő exe-nél (amit nyilván meg sem próbáltam elindítani) ujra kiírja "nem törölhető". Akkor Intéző, de ez sem hajlandó törölni. Ilyenkor mi van? Kicsit idegesít, hogy esetleg valami vírus.
    Ezért 10 perc alatt (az ujraindításokkal együtt) visszatöltöttem a hibátlan rendszert. Utána simán töröltem TC-ből az egész problémás könyvtárat. Hát ilyen ez az élet nálunk. Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák