Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41956 üzenetére

    Múlt héten még működött, mindjárt megnézem. A legvégén a gyors link sem ment oda? Kipróbáltam, az biztos működik mert itt rákattintva beléptet és odavisz.
    Ez volt az a rész
    *********************************************************************************
    Ha az előző módszer technikai okok miatt nem működik akkor ezt javaslom.

    A gyors linket használva kerül elő a konverzió beállítási oldal: PayPal konverzió beállítás bankkártyához, Katt ide!
    ************************************************************************************

    Most csinálom lépésenként az előtte lévő részeket. Valóban most megáll annál a képernyőnél aminek a képét betetted. Ekkor használd a gyors linket. De akkor hogy működjön akkor a hibás oldalt képét is beteszem és azt a részt végéről oda teszem, hogy pontosabban működjön a leírás, akkor nem kell végig olvasni.

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41961 üzenetére

    Nem vihet ugyanarra képernyőre. Teljesen más az oldal link. Én Firefox-ot használok és azt láttam amit írtam.
    Másolom mindkettőt:

    Ez az ahol tudod állítani:
    https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&buyer_hub

    Ez pedig ami megjelenik neked:
    https://www.paypal.com/myaccount/autopay/connect/funding-sources

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41964 üzenetére

    Ez böngésző móka lehet, engem nem irányít át. Töröld a PayPal sütiket és a böngésző gyorsítótárat is ezután lépj be és kattints a linkre.
    De megnézem akkor Chrome-al is.

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41967 üzenetére

    Láttam amit írtál, de attól függetlenül miért gond kipróbálni ha törlöd?

    De hidd el 2020 január 1 után sokk embernek be lehetett állítani. Több kártyánál kellet nekem is mert változtak ezutáni dátum után.
    Egyébként fizetésnél is és pénzküldésnél is lehet állítani a váltást, 3 nappal ezelőtt ellenőriztem azt is.

    Azt meg nem hiszem el hogy nekem működött és működik mindkét böngészővel.

    Ez Chrome most:

    A Dick szövege meg nem érdekel, mert itt az eredménye a linknek és melyik Dick volt, az EU-s PayPal-os vagy az USA PayPal-os?

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41969 üzenetére

    Szerintem innen be tudnák lépni a fiókodba úgy hogy ez kép előjön. Megnéztem a fiam és a feleségem fiókjával, teljesen eltérő időpontokban regisztráltunk és működik náluk is. Nincs ez tiltva.
    De akkor neked valamiért nem lehet előre beállítani. Amikor fizetsz akkor viszont tudnod kell átállítani ha valamiért a forint váltásos dolog jelenik meg, nem pedig csak a deviza kiírva. Mert ha csak deviza akkor nem PayPal váltáson van.
    Ha ezt sem tudod állítani akkor lehet hogy sérült a fiókod.

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41974 üzenetére

    Mármint arra értettem ha fizetésnél nem lehetne állítani a váltást.
    Az IP címnek nincs jelentősége mert ha újra indítom a ONT-ot mindig más IP címet kap a DIGI-től legfeljebb a címtartomány lehet azonos.
    Az hogy fixen nem lehetne beállítani a váltást azt én nem tudom megerősíteni. Az hogy te csak fizetéskor tudod csak állítani az direkt tiltás lenne nem gondolom hogy így lenne. Ha lehet állítani akkor minek tiltanák?
    Majd elfelejted és akkor nagyobb hasznuk lesz? Miért felejtenéd el hiszen látszik a képernyőn. Értelmetlen. De akkor én nagyon megkárosítom őket, mert ha nem férnék hozzá akkor minden fizetésnél úgyis állítanám, csak Parkinson van, Alzheimer nincs.
    Csak példa volt, másnak is volt olyan gondja amit úgy küszöböltünk ki, hogy megadta az azonosítóját nálam működött kizártuk a PayPal-t és így kiderült hogy Internet szolgáltatói gond volt.
    Nem arra gondoltam hogy majd én állítgatom neked, nem is vállalnám.
    Leírtad a problémádat és én nem tudtam neked segíteni, mert nálam nem produkálódik az a gond.

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41981 üzenetére

    Arról beszélünk hogy a direkt linkkel működik. Neked nem, másnak igen. Akkor én vak vagyok, de mégis látom.
    Az hogy egy menü pont mennyire van direkt szem előtt az sok mindentől függ amikor megterveznek egy több menü szintű rendszert, mihez képest volt nem szem előtt?
    Én ide 2015 júliusban feltettem a beállítási lehetőség leírását és azóta vezetem át a változtatásokat. Ez sok embernek segített és nem igazán foglalkozom a PayPal szándékainak kifürkészésével.
    Most akkor előrébb veszem a direkt linket, mert úgy tűnik az a biztos.
    Ha én megtaláltam anno, mert végig mentem az összes menüpontjukon miután regisztráltam arra másnak is lett volna lehetősége.
    Hogy használjak valamit ha meg sem ismerem?
    De tényleg nincs értelme vitázni hogy miért ott van, miért az emberi hülyeségre építve szednének be pénzt, mert inkább az lényeg hogy te miért nem tudod beállítani. És számomra az a legnagyobb probléma hogy a COVID-ra való hivatkozással lényegében megszüntették a telefonos ügyfélszolgálatot, van valami de ez nagyon gyenge.
    Nem az a fontosabb hogy kézi vezérléssel kell állítani a deviza váltást, mert legalább lehet. Viszont egy fizetési vagy belépési problémát nem lehet azonnal megszüntetni.

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41987 üzenetére

    Köszi az információt de ha végig olvasod akkor rájössz hogy ez nem egészen az amire gondoltál. Abban egyetértünk hogy nem igazán felhasználóbarát a mostani megoldás.

    Többször említettem, hogy van az USA PayPal és van az EU-s PayPal ahova mi is tartozunk, eltérőek bizonyos feltételek.
    A szöveg hitelkártyát említ,
    értelmezhetetlen az a szöveg hogy a kártyát a helyi pénznemhez rendeli, csak annyi lehet hogy PayPal devizaváltás az alap. When you add a credit card to your PayPal account, it's automatically registered in your local currency.
    Ugyan mire kellene állítanom a kártyát? Ha forintot adok meg, akkor ők konvertálják mindig arra ami egyébként is az alapértelmezés. És egyébként nem egészen így működik a váltási mechanizmus pl. MC kártya magyar banknál lehet €-os és $-os elszámolású.
    Pénzküldés emleget, send your payments már úgy 1,5-2 éve ez a módi pénzküldéskor
    Az átállítás az az amit írtál, de ugye nem lehet nekik telefonálni
    Azután leírják hogy miként lehet változtatni fizetéskor a beállítást. Ezt ugye tudtuk eddig is és akkor még sincs eltitkolva.
    A megjegyzésben meg ezt írják:
    You will not be able to add a non-US debit or credit card to a US PayPal account.
    Engem nem érdekel mert magyar EU-s PayPal regisztrációm van, nem amerikai.
    Az hogy neked az általam megadott konverziós oldal direkt link nem működik az pedig sajnálatos, de nem igazán tudom az okát. Nem csak nekem jön elő.
    Ugye ennél meg ezt írkpja help, nem ír kártya alap pénznemet:
    PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.
    The PayPal currency conversion processThe MasterCard and Visa currency conversion process
    Vagy PayPal vagy kártyatársaság váltása. Az az előző help meg sem említi, pedig ez az igaz.
    Nézd a felhasználók elolvassák ezt a help-et és tudják hogy mihez tartsák magukat, a fizetéskor látszanak az opciók a képernyőn ha ezek után is nem állítja át akkor már az ő felelőssége is.
    Sosem számolsz utána hogy egy pénzváltó vagy a bank milyen haszonnal dolgozik, ingyenes bankszámla, nincs általában van havidíj és abba is van haszon hányad és pénzváltáskor is minimum a vételei és eladás árfolyam közti különbség de az árfolyamba is be van építve.
    Egy egyedi szolgáltató egyes szolgáltatásainak árképzését nem igazán tudod viszonyítani hogy sok vagy kevés, ezen -az egyébként az ügyfél által állítható- deviza váltáson kívül van több olyan funkciója amiért érdemes a PayPal-t használni. De ha valaki sokkalja költségeiket akkor nincs kötelezve arra hogy ügyfelük legyen.

  • V/

    Topikgazda

    válasz zerodot #41991 üzenetére

    A magyar kiadású kártya nem feltétlen forintos számlához kapcsolódik.
    Ami a PayPal oldalán megjelenik és módosítható vele a fiók adata az mind hivatalos, a fizetéskori váltás átállítás szintén hivatalos, nem kis kapu, még az általad előszedett Help is írja és egyértelműen ott a fizetési oldalon. Ezt nem igazán tudom értelmezni így hogy nem hivatalos.
    Egyébként az általam gyors linknek hívott oldal elérés a közvetlen linkje az adott résznek, a böngésző címsorából bemásolva, hogy amikor rákattintasz akkor rögtön odajuss, ne kelljen a menüben bogarászni, de maga a link elérés az mindig látszik.

    Még az utolsó bekezdéshez tennék annyit hozzá hogy egy picit félreértetted, én úgy értetten hogy te sokallod a PayPal árfolyamát mert magasabb lehet a díjuk, erre írtam hogy a többiek is szép hasznot tesznek rá, csak meg kell nézni a vételi és az eladási árfolyam közötti különbséget, azért ott is vannak vastagon fogó ceruzájú cégek.
    Csak ez sehol nincs kitárgyalva.
    Ilyenre gondoltam: pl. Ertse bank számlakonverzió esetén 1 $-ért ad érte 293.16 Ft-ot, amikor nekem számolja át forintról $-ra akkor 317.58 Ft-ot kér érte. 24,42 Ft a haszna ami 8,32 %.

    [ Szerkesztve ]

  • sunavlys

    senior tag

    válasz zerodot #41961 üzenetére

    Működik már ez? Mert én sem tudom állítani.

    ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

Új hozzászólás Aktív témák