Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adster

    tag

    Sziasztok!

    Nemrégiben regisztráltam a PayPal-ra, szóval még nagyon új vagyok benne, olvasgattam is visszafelé sokat, de ennyi infó között azért nehéz eligazodni, úgyhogy előre is elnézést, valószínű, hogy ezek valahol le vannak azért írva.

    Szóval hallottam ezekről a Mastercard, Visa, Maestro kártyatípusokkal kapcsolatos problémákról, illetve arról, hogy a PayPal-on keresztül történő fizetés Maestro (OTP-s) bankkártya esetén nem biztosított. Ez valóban így van, vagy csak régen volt így? Illetve igaz ez akkor is, ha a saját, OTP-s számlámról szeretnék átutalni pénzt a PayPal számlára, így, Top Up módszerrel töltve fel az egyenlegemet?

    Amennyiben esetleg mégis működne ilyen módon a dolog (tehát különféle Netkártya, meg ilyesmik használata nélkül - amiben szintén nem vagyok otthon -, egy egyszerű átutalás segítségével a bankszámlámról), a másik kérdésem a valutaváltással kapcsolatos. Olvastam ezt a módszert amit korábban itt leírtatok, a beállítások között, amikor is a bank árfolyamát és nem a PayPal által alkalmazottat használja a rendszer fizetésnél. Ott, annál a menüpontnál jelen pillanatban nem tudok semmilyen változtatást eszközölni (talán mert nincs pénz az egyenlegen), viszont gondolom ez a módszer Top Up esetén nem működik. Tehát ha pénzt küldök a PayPal számlára és az azon az egyenlegen szereplő (Forint) összeget szeretném felhasználni egy webshopos fizetésnél, akkor mindenképpen a PayPal árfolyamán történik majd a vásárlás, ugye?

    Előre is köszönöm!

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz adster #6849 üzenetére

    Ehhez esetleg, valaki? :U :B

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Hintalow #6864 üzenetére

    Köszönöm szépen!

    De ez azt jelenti, hogy Maestro-val még utalni sem tudok a PayPal-os számlaszámra? :F

    Tehát ha nem szeretném a kártyát hozzárendelni az accounthoz, hanem a Top Up módszerrel tölteném fel. Úgy sem működne?

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Hintalow #6866 üzenetére

    Rendben, köszönöm szépen!

    Én is gondoltam, hogy azért egy utalásnak csak nem kellene, hogy köze legyen a bankkártyához, mert egyébként csak erre a megoldásra voltam a kíváncsi, a kártya csatolására nem lenne igazából szükségem, bár nyilván annak is megvan ez az előnye, ami a feltöltések mellőzhetőségét, vagy a valuta átváltásokat illeti.

    De gondoltam azért megkérdezem, biztos ami biztos. Szóval így már ok, akkor mehet majd az utalás, köszi! :)

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Mardel #6867 üzenetére

    Ok, köszi!
    Hát ez érdekes... azt a kódot egyébként a számlavezető bankod adja a bankkártyaszerződés kötése során, vagy az ennél az összekapcsolásos metódusnál generálódik?

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Phvhun #6899 üzenetére

    Tehát ez azt jelenti, hogy magán a PayPal számládon (amennyiben Top Up módszerrel utalsz rá pénzt) forintban szerepel az egyenleged és amikor egy külföldi oldalról rendelsz valamit, illetve külföldi valutában van megadva az ár, akkor a fizetés lebonyolításánál a PayPal oldalán már automatikusan abban a valutában lesz feltütetve az egyenleged, ha belépsz?
    Szóval előzetesen nem kell átállítani semmit, hanem a vásárlás utolsó lépésénél már alapból a szükséges pénznem fog szerepelni az egyenlegnél?

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Phvhun #6910 üzenetére

    Így már világos, köszönöm szépen! :R

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    Sziasztok!
    Én a PayPal számlámon lévő pénzösszeg egy részének bankszámlámra történő visszautalásáról érdeklődnék.
    A PayPal számlámat "Top Up" módon töltöttem fel, a megmaradt pénzt pedig szeretném átutalni a számlámra. Ezt a "Withdraw funds to your bank account" lehetőséget kiválasztva tehetem meg, odáig eljutottam, ezt követően azonban a visszautalandó összeg beírását kéri, valamint "To" címszó alatt alapból megadja egy OTP-s bank címét, nyilván, amelyikről a pénz korábban érkezett.
    Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy mi történne, ha ezt követően egyből a "Tovább" gombra mennék, valószínűnek tartom azonban, hogy az "Add Bank Account" menüpont után kellene megadni a bank nevét, illetve bankszámlaszámomat.
    Viszont ha ez lenne az alapvető lépés, akkor nem értem, hogy miért nem ez a lehetőség ugrik fel elsőre és miért a "Currency converter" mellett, mintegy opcióként érhető el a tulajdonképpeni lényeg... Vagy nem jól gondolom?

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz adster #7031 üzenetére

    Valaki meg tudná mondani, hogy akkor ez így működik, ahogy leírtam? :U

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    Az vajon miért van, hogy korábban a külföldi oldalakon történő vásárlás esetén, amikor a "checkout" menüponthoz értem és már csak a PayPal számlával történő fizetés volt hátra, az aktuális devizát (ami általában Euro volt) a vásárlás végösszegének levonása előtt forintban is kihozta összesítve, tehát forintban is láthattam az összeget.

    Mostanában azonban már két ilyen oldal esetében is csak a webshop által használt ár jelenik meg a PayPal oldalon és ezt követően már csak a "pay now" gombra való rákattintásra van lehetőség, anélkül, hogy az árat előtte forintban is feltüntetné.

    Nem mintha, a "Currency converter" segítségével nem lehetne kiszámolni, hogy mennyi lesz az forintban, de azért jobb volt látni, amikor a rendszer is kihozta vastaggal.

    Nem tudjátok véletlenül, hogy mitől lehet ez?

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    Gondoltam megosztok már egytanulságos sztorit: a minap egy külföldi webshopon kiválasztottam egy cipőt, az oldal egyébként ingyenes szállítást biztosít szinte bárhová, annak ellenére, hogy angliai székhelyű a cég.

    Tegnap éjszaka végre rá is szántam magam, hogy megveszem, mivel a forint egész jól állt még PayPal-on is, a hivatkozott oldalon pedig 10% kedvezmény volt meghirdetve.

    A lényeg az egészben, hogy az egyébként természetesen angol fonttal operáló oldalon pár egyéb valutában is meg tudod nézni a kívánt termék árát, így az egyszerűség kedvéért én euróra váltottam a megfelelő menüben, mivel azzal könnyebb számolni, így nézelődtem általában az oldalon.

    A cipő, amit kiválasztottam 77,63 euróba került, ami 10% kedvezménnyel 69,867 euro = (B)(B)20.258 Ft(/B)(/B) (290 Ft-os árfolyammal számolva) ugyebár.
    Le is adtam hát a rendelést, majd ezt követően még azt is felfedeztem, hogy az oldalon lehetőség van a rendelés törlésére az azt követő egy órán belül.

    Ezután viszont valahogy eszembe jutott, hogy kíváncsiságképpen megnézzem a cipő árát fontban is, mivel az is jó árban volt, gondoltam esetleg lehet pár forint eltérés az összegek között.

    Akkor döbbentem le teljesen, amikor a cipő áraként 55 fontot hozott ki, ami kedvezménnyel 49,5 font, ami pedig 359 Ft-os árfolyammal számolva 17.771 Ft!!!!!

    A különbség kb. 2500 Ft!

    Ezt követően gondoltam gyorsan élek is a törlés lehetőségével, mivel még időben voltam, és hát 2500 Ft-ot megér, hátha bejön, aztán még egyszer megcsinálom, immár fontban.

    Miután azonban beléptem, a törlés lehetősége eltűnt a menüpontról, majd az ügyfélszolgálatnak jelezve természetesen csak a szokásos sablonos marhaságokat kaptam, hogy "már becsomagolták", "utólag nem tudnak mit tenni"... mindezt kb. 25-30 perccel később.
    Arra a világ minden kincséért sem voltak képesek kitérni, hogy akkor miért használják azt a szövegezést, ami az egy órán belüli lemondás lehetőségét ajánlja, mivel az én reakcióm még bőven egy, de leginkább fél órán belül érkezett.
    Ezt követően már arról kaptam értesítést, hogy a terméket feladták.

    Álmomban sem gondoltam volna, hogy a honlapon alkalmazható többféle valutát ekkora különbséggel használják, illetve azt sem, hogy ha az ember 2500 Ft-tal olcsóbban akar hozzájutni ugyanahhoz a termékhez ugyanabban a boltban, akkor elég lehet csak egy másik valutára váltani az oldalon.

    Mert gondolom úgy is működött volna a PayPal-os oldalon, ha a terméket fontban vásárolom meg, a PayPal úgyis átváltja forintba, amikor levonja az árát.

    Jópofa...

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    Bár nem kifejezetten PayPalos a dolog, de jobb helyet nem találtam...

    Azt szeretném kérdezni, hogy abban az esetben, ha egy külföldi oldal nem jegyzi a lehetőségek között a PayPal-t, csupán a bankkártyás, "credit card" megoldást, mi lenne a helyes eljárás a fizetés során?

    Adott egy OTP-nél vezetett számla a hozzá tartozó MasterCard típusú kártyával.
    A "Checkout" opciónál felhozza ezt a márkát is, rákattintok, majd ezt követően az alábbi mezők kitöltését írja elő:

    *Card number - ez gondolom a kártya előlapján szereplő 16 számjegy
    * Security Code - ez a kártya hátlapján, az aláírás résznél szereplő hétjegyű szám utolsó 3 számjegye?
    * Expiry date - ez is szerepel a kártya elején, pl. 04/15
    * Cardholder's name - ez is a kártya elején van feltüntetve

    Amennyiben tehát helyes ez a négy adat, és ezeket szükséges beírni, már meg is történhet a fizetés?
    Semmi hitelesítés, stb.? Tehát a fizetéshez szükséges adatok simán leolvashatók a kártyáról?

    Gondolom viszont az ilyen oldalakon a regisztrációnál használt e-mail cím tulajdonosa kell, hogy szerepeljen a kártya tulajdonosánál is, ugye? Így lényegében ennyi biztonsági elem azért szerepel a dologban.
    PayPalos fizetésnél is a regisztrált e-mail cím alapján irányít át a saját PayPal oldalunkra...

    Nem kizárt, hogy jó nagy baromságokat kérdeztem most, ezért előre is elnézést kérek! :B

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Tamy #7874 üzenetére

    Értem, köszi szépen. Ezt akkor majd a bankkal egyeztetjük, a kártya nem az enyém egyébként, hanem a barátnőmé, az enyém Maestro, ami alapból kizárt az oldalon.

    Az adatok egyébként helyesek, amiket írtam? Tehát ezek kell, hogy bekerüljenek? Különösen a Security Code az, amiben bizonytalan vagyok...

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Tamy #7876 üzenetére

    Okés, köszi még egyszer.

    Ez a karakter az aláírás rovatban szerepel, egy négyjegyű, illetve szorosan mellette egy háromjegyű számból áll, így jön ki a 7 számjegy.

    A kártya előlapján a kártyaszám alatt szerepel még egy 4 jegyű szám apró írással, először arra gondoltam, de netes keresés után tűnt valószínűnek ez a 7 jegyű szám utolsó három karaktere...

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz mdk01 #7879 üzenetére

    Akkor ez így necces ezek szerint...Mondjuk egy neves angol ruhamárka honlapjáról van szó, amelynek számos országhoz tartozó aloldala van, külön valutával természetesen mindegyiken.

    Ezért nem értem, hogy a PayPal mondjuk miért esett ki a látókörükből. :(((

    A másik viszont, hogy akkor ennél a megoldásnál gyanítom, hogy a számlavezető banknál alkalmazott árfolyam lesz a mérvadó külföldi valuta esetén...

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    Withdraw esetén a Bank Name-hez OTP Bank Nyrt. a hivatalos forma?

    Jah, és az Account Number-höz a számlaszámnak tartalmaznia kell kötőjelet, vagy egymás után mehet az összes szám?

    Előre is köszi!

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    válasz Oliverda #7892 üzenetére

    Köszi szépen!

    És a számlaszámos rész? :U

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

  • adster

    tag

    Sziasztok!

    Egy-ket hete tortent, hogy rendeltem egy angol oldalrol 3 polot. El is kuldtem a penzt PayPalon, ami a szallitasi koltseget (10 Font) is beleertve osszesen 35 Font volt.
    Egy napra ra kaptam egy automatikus e-mailt a kereskedotol, miszerint a kivalasztott polok kozul ketto nincs keszleten...
    Erre rogton kuldtem is egy e-mailt nekik, hogy ezt megirhattak volna hamarabb is, most mit gondolnak, hogy 1 poloert fizetek 10 font szallitasi koltseget, amikor maga a termek is annyiba kerul? Ezzel viszont nem sokra mentem, mivel masnap jott is a megerosito e-mail, hogy a csomag fel van adva.
    Ezt kovetoen vartam egy par napot, ugy voltam vele, hogy legalabb a penzem erkezzen vissza, aztan majd esetleg meg meltatlankodok nekik vmit, mivel ez nem volt teljesen korrekt dolog - megkerdezhettek volna, hogy nem valasztok-e helyettuk vmit.
    Mint azonban kesobb kiderult, ez volt a legkisebb gond, ugyanis a kulonbozet (a 2 hianyzo polo ara - 15 Font) csak nem akart megjonni.
    Rajuk irtam, mire tobbszori surgetesre azt reagaltak, h nem tudjak, milyen 'refund'-rol van szo.
    Ezt kovetoen meg egyszer kifejtettem az esetet, majd a Facebook oldalukon is meg kellett surgetni parszor, mire kuldtek egy Print Screent arrol,hogy ok csak a 20 Fontot fogadtak be, plusz kuldtek 5 Fontot karpotlaskent a szallitasi koltsegek miatt.
    A fennmarado 15 Font viszont sehol nincs.
    Ezutan irtam meg nekik, hogy akkor megis mit gondolnak, hol lehet az osszeg, miutan en elutaltam a penzt, de a hianyzo cuccok erteket nem kaptam vissza....Persze semmi, azota sem.
    Irtam a PayPalnak is, eddig meg ok sem meltoztattak irni semmit, basszus...
    Az accountomon egyebkent 'Pending Balance'-kent jelentkezik az osszeg, marmint a 35 Font, amibol ugye a 20 Font befejezettnek minosul, a fennmarado 15 pedig Forintkent feltuntetve szerepel ekkent a 'Pending Balance'-kent.
    Mi a fenet csinalhatnek? Annyira idegesito ez a dolog, hogy el sem tudom mondani. Nem csak a penz, hanem hogy egy ennyire pofonegyszeru dolgot itt kell hetekig bizonygatnom, meg tulmagyaraznom...

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Új hozzászólás Aktív témák