Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sztyui2

    őstag

    Na csak sikerült két képet csinálnom a nincs témára, de megszívtam, mert csak egyet lehet berakni.
    Itt a végleges, amit a témára berakok:

    A másik ez lett volna, de ez sajnos nem érvényes:nincs2

    [ Szerkesztve ]

  • sztyui2

    őstag

    Bocs gyerekek, hogy nem nyomtam témaszavazást, meg eddig nem is kommenteltem, de nagyon el voltam foglalva. Csak most érek rá, de miután átolvastam a beszélgetős topicban azt a sok hsz-t, ami íródott, már nem sok erőm van itt túl sokat gépelni. Főleg, hogy este is van már.A többiek már szinte mindent leírtak, így én csak azokról fogok írni, amik nekem a legjobban tetszettek, vagy éppen arról, ami számomra a legrosszabb volt, és írok róla kritikát.
    Szten Márs:Tetszik a kép, technikailag ötös, színek nagyon szépek, ahol élesnek kell lennie, ott nagyon éles, ahol elmosódottnak, ott elmosódott. Ahogy már más írta, lehet én is raktam volna egy kis krétaport a kréta mellé.
    Ramius:Nekem már DF-ben se tetszett ez a kép, nem tudom mi baja lehet, de egyszerűen nagyon nagy hiányérzetem van, és nem pozitív értelemben a "nincs" témára. Nagyon átlagos, elkattintott fotónak tűnik. Tisztán látszik, hogy szinte ugyanígy jött ki a gépből, semmit nem dolgoztál vele. Pedig lehet kicsit többet érne a kép, de így nem tetszik. Sokaknak a kábellel volt gondjuk. Milyen gond? Simán ki lehet venni. Ráadásul még te is írtad, hogy ott van, és téged is zavar. Nagyon egyszerűen ki lehet venni, csak időt kell szánni rá.
    norbre:Tetszik a kép, az ötlet nagyon jó, tökéletesen átérezhető, és egyből lejön a "nincs". Mindenki ismeri ezt az érzést.Nekem sincs szükségem a vágásra.
    tbs:Ez is számomra egy nagyon erőltetett fotónak tűnik. Látszik, hogy csak éppen rögtönözve van, és semmi átgondoltság nincs mögötte. És technikailag sincs sokminden rendben.
    gr_balu:Tetszik az ötlet, a kivitelezés is rendben van szerintem. A közelemben van egy ilyesmi táj, lehet azért van ez velem. Jól felismerted, hogy nem voltak elég erősek a színek, ezért meg kellett válni tőlük.
    Bubanc:Átérzem a helyzetet, nagyon útálom, ha elfogy a csoki, és még szeretnék enni, de már nincs semmi belőle. Azonban a megvalósítással vannak még gondok.
    És végül, de nem utolsó sorban, Viszlát:
    Nálam egyértelműen a te képed a nyerő. Nem tudom, hogy mit akartál vele elmondani, de nem is érdekel. Bennem megfogott egy olyan érzést, egy olyan pontot, ami számomra nagyon szép, és egyben szomorú is. Ez pedig a büfé. Az üres büfé. A coca cola felirat, ami általában a strandokon szokott lenni(gondolom ez is strand). Ezt az érzést nagyon ismerem, hiszen 10 évet vízilabdáztam(most kényszerültem rá, hogy abbahagyjam, mert az egyesületemnek anyagi gondjai voltak), és ez azt jelenti, hogy télen-nyáron, tavasszal, ősszel minden nap, járok a strandra. És egész évben, három évszakon át, látom az üres büféket, és az üres strandot. A kihaltságot.Azt a kihaltságot, amit nagyon kevesen ismernek a strandon, hisz senki sem fizet ki egy belépőt, azért, hogy télen strandra menjen. Pedig egyik legjobb élmény a gőzölgő termálvíz, a sötétben, a kivilágított víz, és mindez teljesen üresen, teljesen sima vízfelületen.És utána a hideg levegőből belecsobbanni a meleg vízbe.
    Szóval a kép számomra nagyon sokatmondó.Mindez fűszerezve az őszi hangulattal, és a magányos lánnyal, tökéletes.Továbbiakat nem nagyon tudom megfogalmazni, mert legfőképpen képek ugranak be az agyamba, nem pedig szavak, erről az érzésről. Szóval csak ennyi:"nincs" témára a legjobb kép szerintem!
    Jah, és egyébként elmondom mindenkinek, hogy a legjobb dolog, amit a strandon lehet csinálni, az termálvízben hógolyózni. Tudom, hogy ez is nagyon keveseknek adatik meg, de annál nincs jobb. Minden alkalommal, amikor egy hógolyó eltalál, és a tested visszateszed a meleg vízbe, olyan érzésed van, mikor a kinti fagyos utcáról, belépsz a meleg, fűtött szobába. És egy fürdőgatyában hógolyózni,úgy hogy közben nem fázik semmid, csak a kezed, az valami hihetetlenül jó! :DDD Egyszer próbáljátok ki, ha van alkalmatok rá.

    [ Szerkesztve ]

  • sztyui2

    őstag

    Már úgy volt, hogy nem teszek be képet, mert nagyon nem volt ötletem, aztán eszembe jutott, hogy hétvégén mamáméknál fotóztam utoljára, és azt még nem néztem át gépen. És találtam egy ilyen gyöngyszemet, amit most beraktam :DDD
    De sok ilyen "régi idők vs modern idők" dolog van náluk. Csak poénból megmutatom ezt a szépséget is, ahol egy gyönyörű, hímzett terítőn, egy hipermodern számítógép fekszik :DDD :kép

    Na akkor a témára alkotott képem:
    Modern idők időjelzője :DDD

    Jah, következő témára szavazatom:"forma"

    [ Szerkesztve ]

  • sztyui2

    őstag

    Hát most ennyit sikerült. Lettek volna jobb ötleteim is, de nem volt idő megvalósítani őket.

    Témajavaslatom:"vonalak"

  • sztyui2

    őstag

    Remélem még nem késtem le :)
    Vagy legalábbis remélem ezt a kis késést még elnézitek :)

  • sztyui2

    őstag

    Úgy látom még nem késtem le a zárást a Kilátás témára :)
    Szal itt a kép:

    [ Szerkesztve ]

  • sztyui2

    őstag

    És akkor a képértékelésem az épület témára:
    t_a_m_a_s:
    Egyrészt tetszik, másrészt nem tetszik. Egyrészt ötletes dolog az objektívünk szép bokeh-alkotó képességét használni, főleg egy ilyen témában, ahol általában nagylátószögű objektívvel fotózik az épületfotós és lerekeszel f11-re, hogy az épület minden szeglete éles legyen. Nem sokan használják a kis Dof tartomány varázsát épületfotózásnál. Viszont ez lehet azért is, mert nem biztos, hogy túl szerencsés. Ugyanis ezáltal homályba vész az épület(szó szerint), és az épület helyett az élességi tartomány egy (az épülettel ellentétben) sötét téglatömegre esik, egy gazzal a tetején. Namost ezzel ez a csúnyaság emelkedett főtémává és a szép ,világos, oszlopokkal teli építészeti remek pedig háttérré lett.

    Ndruu:
    Nagyon szép, ahogy kiemelkedik az erdőből az épület. Tetszik a madárperspektíva, főleg, mert épületeket alulról vagy oldalról szoktak fotózni, ezért külön tetszik a nézőpont.
    Bejön ez a kis "fakítás" is a képen(vagy nemtom minek nevezzem :) )

    eastsider:
    Tetszik a kép hangulata meg maga az épület is. Sztem már ezt Digifényképeim topicba kitárgyaltuk, de én még raktam volna rá plusz kontrasztot, meg plusz clarity-t is.

    Kazimír:
    Kellőképpen világos és kontrasztos a kép, ahhoz képest, hogy templomban készült, ahol rendszerint sötét van. Nem is látszik, hogy 640-re volt tekerve az iso. Mondjuk ez a mai modern vázaktól el is várható:D
    Tetszik a látószög és hogy a kereszt még pont belefért a képbe, viszont a plafonnál meg már majdnem a fejünk fölé látunk.

    adik:
    Absztrakt fotó egy különleges építményről(vagy többről), de nem nagyon fogott meg. Nincs benne semmi különleges, semmi hamis téma, tényleg semmi. Ez csak egy sima absztrakt. Ráadásul sajnos alig lehet kinézni, hogy ez most épület, vagy ha ki lehet, akkor annak melyik része, vagy mi is ez tulajdonképpen. Egyáltalán nincs semmi elképzelése a nézőnek, hogy az egész épület hogyan is nézhet ki.

    Szten Márs
    Sajnos ez a kép nekem nem túlságosan nyerte el a tetszésemet. Az én ízlésemnek túlságosan kontraszttalan, az ég is sajnos kiégett, és az előtér sem tetszik ezzel a házikóval, és az ezüst eresszel az oldalán, tekintve, hogy milyen stílusú épületnek ad előteret.
    Plusz még ez az "álomszerű" hatás se nagyon jön be. Én személy szerint nem nagyon rajongok ezért az agyonblurozásért vagy lowclarity-zésért vagy nem is tudom mi ez.

  • sztyui2

    őstag

    Sajna most nagyon nem érek rá képeket véleményezni, ezért elnézést kérek a társaságtól. Remélem hamarosan tudom majd pótolni és akkor majd lehet együtt értékelem a képeket az őszi forduló képeivel. Sajnos most is még nagyon sok hülyeséget kell megcsinálnom, így thumbnail-ezni sem érek rá, így itt vannak linkekbe az én őszi képeim:
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák