Új hozzászólás Aktív témák

  • #20844032

    törölt tag

    válasz prokxy #148371 üzenetére

    Megoldódott.
    Nem lesz rövid. Akit hardveres részletek nem érdekelnek, ugorja át.
    Az egész azzal kezdődött, hogy amikor megoldódott, akkor más is történt, aminek semmi köze látszólag az egész problémához, így én sem kötöttem össze őket. Ez nem volt más, mint a pasztázás. Erről külön írtam itt, lepasztáztam a gépet, olyan halk lett, hogy nem hittem el. Ami nagyon szembetűnő különbség volt, hogy pasztázás előtt az uncharted4-ben a főmenüben visított a gép. Nem lepődtem meg, ez a 11. gépem, mind ilyen volt (fatek, slim, pro, minden). Miután újrapasztáztam, az u4 főmenüben kussolt a gép. Örültem.
    Ez egybeesett avval, amikor a hangátvitelt állítgattam, de csak pár nap után tűnt fel, hogy nincs elsötétedés. Így betudtam annak, hogy a hangot átállítottam DD-ra, erről is írtam itt. Hisz mást nem állítottam.
    GOW előtt néhány nappal fejeztem be az uncharted4 másodszori végigjátszását. Mindvégig kussolt a gép. Eltelt pár nap, jött a GOW. Elkezdtem játszani, és dobálta az elsötétedést sűrűn. De nem csak ez tűnt fel, hanem hogy üvölt a gép a játék alatt. Főleg amikor térképben vagy menüben vagyok. Először betudtam annak, hogy ennyivel jobban terheli a gépet, mint az U4, a BF2 vagy bármi, de egyre jobban idegesített, és feltelepítettem az U4-et ismét, amit pár nappal azelőtt fejeztem be, megnézni, hogy abban milyen. Beléptem a főmenübe, és visít a gép ismét. Tegnap szétszedtem a gépet, lepasztáztam ismét. U4 alatt kussol a gép, GOW alatt csendes a gép (menübe lépve elhalkul az is!), és több órányi gowozás alatt egyszer sem volt elsötétedés, ami az elmúlt 2 napban kb percenként volt.
    Egyelőre csak kérdőjelek vannak. Nem tudom miért "szaródott el" a pasztázás. Gyanúim vannak, de ezügyben még nyomozok. Nem tudom mi a pontos összefüggés az elsötétedés, és a hűtés között, de egyértelműen a hűtéssel függ össze nálam. Amit biztosan látok így másodszori szétszedés után, hogy a hűtésleszorító kereszt összehasonlítva bármilyen pécés hűtő lefogatóival, nagyon-nagyon gyenge Szinte semmi ellenállást nem fejt ki. Én állítva használom a gépet, és kvázi fejhallgatóállványként is funkcionál. Az is megfordult a fejemben, hogy szélsőséges esetben nem zárható ki az sem, hogy a füles nyomja a bordát, a borda nyomja a nyákot, a lefogató nem tart semmit, és elmásznak egymáshoz képest. Ha ez így van, akkor ez megtörténhet attól is, hogy a kezembe veszem. De nem zárható ki az sem, hogy fordítva tettem rá a lefogatót. Nem fotóztam, így ez már nem derül ki, de a tegnapi nyomozásom közben vettem észre, hogy az ifixit oldalán lévő képen is fordítva van fent a lefogató. Érdekes kérdés, hogy gyárilag volt így, vagy ez már bontott gép, és fordítva tették fel, de jól látszik hogy amúgy simán fel lehet tenni fordítva, és ez egy ifixit sem tűnik fel.
    Szóval egyelőre újrapasztáztam, halk a gép, nincs elsötétedés, és várom, hogy elszaródik-e. A füles nem tartom rajta, és nem is nagyon nyomkodom a gépházat. Közben gondolkodom, hogy miként lehetne megerősíteni ezt a hűtéslefogatást, mert ez így biztosan nem jó, és ezek után bőven lehetséges, hogy a gépek gyári állapotú hangoskodásáért nagyobb részt felelős, mint a gyári pasztázás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák