Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    válasz _drk #209364 üzenetére

    De a játékban végig gyűjtöd a megmaradt információkat.
    Audio fájlok. Hologrammok, Glyphek, szöveges formában.

    Szóval csak Alloy egyetlen személyben, rengeteg információhoz jut hozzá a múltról. Ráadásul hologram formájában is! (Pedig az nem kis technológia csoda, egy "bennszülött" számára.) Születésnapokról, kutatásokról. Ettől még nem kell a pattintott kőkorszakba visszamenni. Mert a játék azt sugallja, hogy rajta kívül, soha senki más nem fért hozzá ezekhez.

    Fegyverek sem maradtak fent? Mikor Elizabeth páncéljának semmi baja, sőt működőképes állapotban maradt. Mivel Aloy egy hangüzenetet játszik le "belőle". És a nagy gépek elleni háborúból nem maradt meg semmi fegyver. A háborún túl pedig semmi más szinte ami a "pattintott kőkorszak"-kal fejlettebb szinten resetelné a civilizációt. Én is el tudom egyébként fogadni, hogy sci-fi és így könnyű legyinteni pár dologra.

    De egyszerűen ha belegondolok ezekbe, akkor zavar.
    Én tudom nagyon jól, hogy egy jó szórakozáshoz, el kell fogadni a játék által állított szabályrendszert. Bár úgy gondolom, hogy a történet ez alá nem tartozik minden esetben bele. Mert ha az alap szituáció vázolásánál fejembe ötlenek ezek a miértek. Akkor az egész végigjátszás alatt keresem a választ, és ha nem kapom meg, márpedig nem kapom meg. Akkor az kihat a végső élményre. Átrágtam magam a gyűjtögethető infókon is a végigjátszás után, de egyszerűen a legtöbb használhatatlan mellékinfó csak. Sok személyes log-gal.

    A vége az nem logikai baki. Csak nem jó érzés úgy befejezni egy játékot, hogy értelmetlen volt az egész. Mert még sokszor a főhős halála célravezetőbb, hatásosabb, mint azt mondani, hogy hát bocs, folyt köv.

    Amúgy az az érdekes, hogy sokszor leírtam azt is a HZD-vel kapcsolatban, hogy egy tök jó, szép játék, csak a sztori zavart benne. És ebből mindenkinek csak a három szó maradt meg mindig. :) És, hogy én utálom. Nem utálom, csak nem tartom tökéletesnek.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák