Új hozzászólás Aktív témák

  • Omateee

    tag

    Sziasztok!

    Korábban ígértem egy kis összefoglalót PS4 Pro szétszedésről, takarításról, pasztázásról.

    Nekem egy 2018 novemberben vásárolt 7216 Pro-m van, elvileg már a "csendesebb" kiadás. Ez már az elején megdőlt. Egy GoW/HZD térkép elég komoly hajtóművet csinált a gépből, pedig szabadon van a nappali bútor tetején, minden adott a jó szellőzéshez. El sem merem képzelni milyenek a korábbi kiadások.

    A művelethez kell T8-as security torx és egy csillag csavarhúzó, Thermal Grizzly Minus Pad 8 1mm-es hővezető lap és én személy szerint egy Arctic MX-4 pasztát választottam.

    A szétszedésről elég sok videót lehet találni, néhány képet beteszek azért a lépésekről.

    Alapvetően a burkolat leszedése nem bonyolult, a tetejét csak pattintani kell, az alja a hátulján található garis matricák alatti csavarok kiszedésével szintén leszedhető. A hátul található műanyag takaró elem kipattintása után a HDD ki is szerelhető, csak 1db csillag csavar tartja.
    A fém burkolat amivel először szembesül az ember egyből vegyesen csillag és torx csavarokkal van lefogatva. Amennyiben nem jegyzed meg honnan vetted őket ki, akkor is könnyű megállapítani. A csillag csavarok az túloldali fém burkolattal fogják össze, a torx-ok pedig a műanyag házzal. Leemelés előtt a Bluetotth és Wifi antenna kábeleket le kell húzni az alaplapról.

    Ezek után egyből elérhetővé válik az alaplap, következőnek a szalagkábeleket kell lehúzni, illetve a ventilátor csatiját. Utána én megfordítottam a gépet és a táp következett. Ezzel játszani kell kicsit, csak függőlegesen felfelé lehet normálisan kiemelni, itt figyelni kell a csatlakozójára is. Egyszerűbb a táp oldaláról kihúzni, olvasható sok helyen, hogy az alaplapi csatlakozót könnyen le lehet törni. Amint ez megvan, vissza az alaplap oldalára, az S alakú leszorítót ki kell csavarozni és már ki is lehet emelni az alaplapot.

    Ahogy a képeken is látszik a gyári pasztázás minősége és mennyisége finoman szólva is minősíthetetlen, nem teljesen értem ez hogy jöhet le így a szalagról. Az APU-t fülpiszkálóval megtisztítottam, a réz hővezető lapot pedig alkoholos kendővel. Ezek után feltettem a helyükre az új méretre vágott Minus Pad lapokat és a kb. borsónyi pasztát (aki pasztázott már újra PC-t/laptopot az érezni fogja a mennyiséget.)
    Végezetül a ventilátort kicsavaroztam, a lamellákat ecsettel és sűrített levegővel megtisztítottam, valamint a tápot is kifújtam picit. Az meglepő volt, hogy a por mennyisége a gép belsejében elenyésző volt az eltelt másfél év használathoz képest.

    Legvégül a szétszedés fordított sorrendjében minden visszakerült a helyére.

    Az egész művelet kb. másfél órát vett igénybe, aki szedett már szét néhány notebook-ot, annak könnyen abszolválható a művelet, akinek viszont nincs olyan nagy érzéke hozzá, annak nem javasolnám, inkább bízza hozzáértőkre.

    A képek:

    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

    Kicsit hosszúra sikerült, de remélem hasznos volt. Bármi kérdés van, szívesen segítek. :)

Új hozzászólás Aktív témák