Új hozzászólás Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz b. #2877 üzenetére

    A kevesebb feldolgozóegységbe fér bele a magasabb órajel, ezt kifejezetten így kérte a Sony. Nem azért jár alacsonyabb órajelen a Series X IGP-je mert azt kímélni szeretnék és ezért nem hozzák ki belőle a maximumot.
    A fix órajelek azt jelentik egy ilyen konzolnál, hogy olyan teljesítményre kell belőni a hardvert, amit minden esetben elbír. Ez összességében kompromisszumos, és nem lesz mindig optimális. Lesz a PS5-nek is ilyen órajele, de emellett oda tudja tenni a magasabb teljesítményt ahova inkább kell.
    Igazából itt két dologról van szó. A PS5 APU-ja gyengébb lesz ez nem vitás, de ezzel együtt kisebb is és olcsóbban gyártható. Ezáltal a tápáramkör is egyszerűbb lesz, és így az is olcsóbb. De ezt valamelyest kompenzálja, hogy dinamikusan szabályozza a részegységek közötti teljesítményszintet. Ami által optimálisabban használható ki a hardver. Persze ha valami játék fullra le tudja terhelni az APU-t, akkor ott bizony hátrányban lesz. De logikusan is belegondolva, ilyenkor nem a PS-nek lesz magasabb a fogyasztása (már amennyire ez érdekes dolog).

    <-ƘƘ->

Új hozzászólás Aktív témák