Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    Tegnap nagyon kerestem valami addiktív időrabló játékot, de magamtól nem igazán találtam meg amire vágytam. Ráírtam az egyik psn-es barátomra, hogy nincs e valami ötlete egy olyan játékra ahol nem olvad el az ujjam a sok gombnyomkodástól, iszonyatosan benne van a "csak még egy kört" érzés, és végül de nem utolsó sorban viszonylag hosszú időre letudna kötni. Mondta nekem elsőre a Civilization-t, de az lévén hogy nekem megvan meg annyira nem is vonz a mélysége, no, meg inkább akkor már a Stellaris-t venném elő mint azt... Csak ez is túl komplex most az ízlésemnek... Erre mondta ezt az Age of Wonders Planetfall-t. Ismerős volt a játék neve, mert biztos belefutottam anno egy tesztben/hírekbe/trailerbe, de sok mindent nem tudtam róla. Néztem róla egy review-ot, majd letöltöttem a játék triál változatát. Eskü már a tutorial-nál megfordult a fejemben hogy megveszem, mert tetszett hogy Civilization szerűen kellett mászkálni a térképen, közben a kolóniával terjeszkedni, fejleszteni a szociális és milíciális skill tree-t, majd amikor harcra kerül a sor egy hex alapú körökre osztott játékmód veszi át a helyét. :Y Egyből a Heroes of Might and Magic ugrott be róla, csak scifi köntösben. Próbáltam nem eldobni az agyam ennyitől, mert lehet valahol sántít a játék stb. Ahogy befejeztem a tutorial-t megnéztem a menüben milyen lehetőségek vannak. Az egyik legjobban tetsző feature az az, hogy a Commander-eket testre lehet szabni kinézetben, hogy milyen fegyver legyen nála, meg hogy milyen harci és vezetői skillekkel rendelkezzen. Ráadásul van egy csomó frakció és a season pass-ban (nem vettem még meg) továbbiakat adnak hozzá! Mondom, ok, ez engem a Spellforce-ra emlékeztet, akkor nézzük is tovább a menüt... Aztán megláttam ezt:
    "Galactic Empire: Customize your own empire by conquering worlds with progress that carries over between play sessions. Combine technology from various races and carry over heroes between planets as you lay the foundation of an eternal empire!"

    A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy csinálni kell egy birodalmat, nevet, címert stb adni neki, majd kiválasztani egy random generált bolygót a sok közül, ahol különféle objektívák, győzelmi kondíciók és még sok más a gameplay-t befolyásoló tényezők vannak. A skirmish befejeztével a hős szintje és equipment-je megmarad! Amit át lehet vinni más térképekre és a jövőbeli bolygók nehézsége vagy komplexitása fokozatosan oldódik felfelé. Gyakorlatilag arra van kitalálva ez a játékmód, hogy a kedvenc faction-öddel és hősöddel több egymást követő (akár végtelen) bolygón győzedelmeskedj, ami látszani fog egy statisztikán a játékmód alatt. Egy csomó achievement, gyűjtögethető relic-ek meg még ki tudja mi van még itt. Én itt döntöttem el, hogy megveszem a picsába az alapjátékot, mert ez szuper funnak ígérkezik. Hát az!

    Van benne egy jó pár órás campaign is, de annak én csak a tutorial-ját csináltam meg. És még ezen kívül van a hagyomanyos skirmish is, ahol egy randomizált térképen kell a kiválasztott hőssel-frakcióval játszani. Online multiplayer-t meg ahogy láttam senki nem játszik, mert egy darab meccset sem találtam. Mondjuk nem is baj, engem az ilyen játékokban úgyis mindig agyonvernek. Tartalmilag nincs annyi benne, mint egy nagy stratégiai játékban (pl Stellaris), de egy H&MM szintjét szerintem simán hozza. Ha már többször is felmerült a Heroes széria. Mégis mi a halál lett ezzel is? Az utolsó amivel játszottam már ezer éve volt. Azt hiszem az ötödik rész a legfrissebb... Habár mintha jönne egy Disciples játék a jövőben. :U

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák