Új hozzászólás Aktív témák

  • Macccy

    senior tag

    válasz Colossus #80311 üzenetére

    "A "több fejlesztés miatt ennyivel drágább" indoklást még el is tudnám fogadni. Aztán hogy tényleg ez van-e mögötte, azt majd meglátjuk akkor, amikor már nem fejlesztenek majd PS4-re, csak PS5-re, mert ez alapján a jatékáraknak esniük kellene tizenpár százalékot, nem számítva az inflációt"

    Lehet nem találkoztatok a cikkekkel, bár kétlem, elég sok helyen volt, hogy SONY exec manager nem egy alkalommal beszélt a belsős tripla dupla AAA First Party játékok fenntarthatóságáról. Pontosabban a nem fenntarthatóságról, ami a fejlesztési idő és kiadás / bevétel matekkal jött ki nekik. Nyilván presztízs elsőként minden AAA, de a 3-4-5 éves fejlesztések költségei felmentek, miközben a játékok ára legalább egy évtizede $60. Most van az, hogy mivel a nextgen -be több artwörk fér bele és több időt vesz igénybe a memóriába férő hatalmas világok öszerakása és tesztelése, ezért vagy van az, hogy $70 -re kell emelni legalább a First Party termékek árát, vagy csökkenteni kell némileg a játékok hosszát, vissza lehetne térni a 12-15 órás játékokhoz. Nem is véletlen, hogy sok 3rd party kiadónál az online szervízek és lootboxok kora van, kell a pénz, hogy bejöjjön, amit beleraktak.

    Én ugyan szívesebben vennék mindent 30 dolcsi vagy az alatt, nem vagyok sem hülye, sem a bankkártyám ellensége, de azért valahol értem a Corporation -t is, tényleg messzire jutottak a mai játékok egy mondjuk 2005 -ös játéktól méretben és összetettségben. Ha csak a belsős játékok emelkednek így 10 dolcsival, én ezt még beveszem.

    Ja és nem egyenesen összevethető azzal, hogy a Microsoft csöndben van és nem emel, mert ők most láthatóan a benyelős-invesztálós-brute force stratégiát alkalmazzák, majd egyébként emelkedik ott is ha a SONY -nál ez bejáródik, illetve a Game Pass is addig bevezető áras, amíg meglesz az előfizető bázis.

    Tehát a lényeg arra, amit írtatok, hogy itt nem a PS4 > PS5 grafikai upgrade -et fizetteti ki a SONY, hanem már szívesen adnák a belsős stúdiós játékokat $70 -ért, de a PS4 -en még/már ezt az ár emelést nem merik meglépni, ha az elmúlt 8 évben $60 volt az ár, akkor az már úgy is marad, a nép nem venné be. Viszont az új PS5 tulajdonosok egy potensebb vásárló réteget jelentenek, hiszen most vettek meg egy $500-$600 gépet, akkor biztosan találnak még ott abban a zsebben egy kis aprót ... :) Easy as that.

Új hozzászólás Aktív témák