Új hozzászólás Aktív témák

  • Rony949

    őstag

    válasz .LnB #84767 üzenetére

    Ultra realisztikusnak nem mondanám, a hasonló műfajban tevékenykedő Squad vagy Post Scriptum részletesebb és realisztikusabb (és egyben hardcore-abb is).

    HLL-t leginkább a Battlefield és a Post Scriptum közé tudnám sorolni. Battlefield-hez képest kellően hardcore és csapatjátékosabb, viszont Post Scriptum-hoz képest az animációk és hangok jó pár fokkal bénábbak rosszabb minőségűek, a pályák kevésbé érdekesek (ennek az az oka, hogy HLL-ben 1:1-be lemásolták az eredeti tájakat, minden ugyanúgy néz ki mint a valóságban, míg a PS variált ezzel egy picit a balanszoltabb pálya érdekében, több fedezék és hasonló dolgok)

    De a HLL még mindig egy hardcore-nak mondható játék, ahol nélkülözhetetlen a kommunikáció, azaz ha van mikrofonod, akkor köteles vagy azt használni (mivel magyaroknál nem nagyon népszerű, így értelemszerűen és szervertől függően külföldiül megy a beszéd, ha tudsz alap angolt az már nagyon jó).

    Tipikusan egy lövésbe meghalsz, még egy pisztollyal is ha fejre céloz. HUD az van, de nem írja ki hogy éppenséggel ellenséget vagy barátot lőttél le éppen, ami azt illeti, egyáltalán nem ír ki semmit ha lelőttél valakit. Szóval ha valakire rálősz, sosem gondolhatod azt hogy biztosan meghalt, mert lehet hogy csak lehasalt ijedtében. Radar térkép sincsen a képernyő sarkában, csak egy iránytű középen. Térképet tudsz megnyitni hogy lásd a pálya melyik részén állsz és hogy a csapattársak merre vannak, de ez beteríti az egész képernyőt, szóval harc következtében muszáj bezárnod.

    A squad-okba belépve a squad leader-re hallgatni KELL. Az a feladatod közkatonaként hogy azt csináld, amit a felettesed mond és ha esetleg látsz egy ellenséget, azt jelentsd a squad társaidnak pl.: "enemy contact at 180" (ez fokra pontosan Dél irányban van, az iránytű írja a fokokat, ugyanúgy mint PUBG-ben)

    A tank vezetéséhez és a löveg kezeléséhez minimum KÉT ember szükséges = egy vezet, egy lő.
    Emellett van csapatszállító és utánpótlás kocsi is.

    A mortározást nem automatán nyomja a játék, azt is minimum egy játékosnak kezelnie kell, de úgy, hogy célozni is neki kell.

    A különböző squad leaderek tudnak - és javasolt is - kommunikálni egymással.

    A squad leaderek felett még ott van a commander, aki a frontra nem megy ki, hanem a háttérből osztogatja a parancsokat a többi squad leader-nek, illetve ő az egyetlen még, aki tud különböző air dropokat hívni, amivel segíti a csapatot, de poén hogy a commander is fizikailag a pályán van, szóval vele is megtudsz halni.

    Fontos lehet még tudni, hogy a Black Matter nem áll olyan sok emberből. Azt hiszem még az 50 főt sem éri el. Szóval mielőtt bírálnátok a játékot, erre is gondoljatok. Ennek ellenére nagyon lelkesek és Discordon is nagyon kedvesek és még mindig nyomatják az update-eket, szóval hál' istennek ez nem került be az Early Access-temetőbe, mint sok más, hasonló Early Access-es játék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák