Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • markknight

    veterán

    válasz lo_jo #138148 üzenetére

    Na pont ilyenek azok a devek akik nem szeretnek dolgozni, logolni, lehagynak dolgokat mer’ nem vót a ticketen, no meg nem csinálják azt amit a PM, BA kér, mert ők jobban tudják.. meg amúgy is! 5 perc alatt találnak munkát máshol, ezért tesznek mindenre.. Én meg ilyenekkel találkoztam. És csodálkozunk, hogy itt tart a játékipar? A PM dolga, hogy elvigye az igényt, nem az, hogy ilyeneket írkáljon. Arra ott a team aki megtervezi.

    [ Szerkesztve ]

  • opr

    veterán

    válasz lo_jo #138148 üzenetére

    Hasonlo szitu volt anno, mikor nalunk felmondott az egyik arc, raadasul nyilvan a leginkabb senior (borzaszto melohely volt, alig vartam,hogy en is le tudjak lepni vegre), igy maradtunk ketten es szoltunk, hogy ujra kell tervezni a hataridoket, amire a glorious leader (egy buta dagadt picsa) benyogte, hogy "Hat, majd max dolgoztok kemenyebben. Amugy is csak lazsaltok, egy eve nezem ahogy dolgoztok, meg tudom en is csinalni siman, majd max ha nem birjatok, szoltok, aztan megtanuljatok, mi az a munka!"

    Leraktunk ele egy laptopot a szokasos IDE-vel, hogy itt van, koszi, kezdheted. Azt se tudta, mi az. Aztan nekiestunk, jol kikerdeztuk:
    A nagy "lazsalas" az volt, hogy kb 1-2 hetente egyszer egy napra felrevonultunk, priorizaltuk a ticketeket (napi 5-10 uj ticket jott be, amiknek a 90%-a uj feature request volt, belsos, ceges cucchoz), beszeltunk a ticket feladojaval, ha valami nem volt tiszta, es csinaltunk valami minimal tervezetet, hogy megis hogyan-honnan-hova kene ezt berakni, hogy jo legyen. Jah, es a fo bununk az volt, hogy nyaron, a jo idoben ezt nem egy random meetingszobaban csinaltuk (ahonnan kb orankent ki lettunk rakva ugyis), hanem ki/lementunk az udvarra a laptopokkal.
    Ezen felul az abszolut megbocsajthatatlan bununk az volt, hogy nem voltunk hajlandoak napi egy fizetetlen tuloranal tobbet dolgozni extraban. Mondtuk neki, hogy no para, ezen konnyu segiteni. Onnantol kezdve nem tuloraztunk egyaltalan. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák