Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz cousin333 #2829 üzenetére

    Köszi a sok infót. Átrágom majd magam a témán részletesen, de csak holnap (esetleg este).

    Most a legfrissebb Pythont használom. És az biztos hogy most már csak 3-asat szeretnék mindenhol. De azért ami még a 3-ason belül is ennyire új, azt egyelőre nem preferálnám annyira.
    Viszont ezzel kapcsolatosan még egy dologra rákérdeznék:
    Python programozással akarok majd foglalkozni - a PC/Raspberry mellett - nemsokára ESP8266-n illetve ESP32-n is.
    Vagyis ez így már MicroPython lenne.
    Így - ha amúgy nem jelentősebb a hátránya - akkor lehet inkább az olyan adatszerkezeteket, metódusokat részesíteném előnyben, amit fogok tudni majd MicroPython alatt is használni.

    Egyrészt így tanulási szempontból is részben arra fókuszálnék.
    Másrészt most konkrétan ezeket a HW-kezelő függvényeket ha jól megírom, akkor akár tudnám használni a Raspberry Pi helyett/mellett az ESP-ken is majd kapásból.
    Ez tudom hogy kicsit már így OFF lehet itt, de sajnos nem nagyon találtam a PH-n MicroPython-al is foglalkozó topicot. Az Arduino-s topic elég jól pörög, nagyon sok hasznos dolog van, de ott MicroPython-ban valahogy nem nagyon láttam senkit se programozni (amúgy nem is értem miért, a C/C++ -hoz képest azért én elég sok előnyét látom így már kezdetnek is).

    Néztem annó a hivatalos oldalon a különbségeket/limitációkat. De azért az eléggé száraz infónak tűnt. Nem tudsz esetleg valami jó összefoglalót a különbségekről ?
    Vagy akár ajánlásokkal együtt (mi az amit ugyan használhatnánk Micropython/ESP alatt, de nem annyira ajánlott a viszonylag nagyobb memória vagy cpu igénye miatt).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák