Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz fogtunder #909 üzenetére

    Ha valakit érdekel akkor megkeresi az adott topikot és tájékozódik, én is azt teszem. Ahogy a NAS is egy fogalom úgy a médialejátszó is az, egy NAS nem attól lesz "szerver", hogy megosztja a tartalmakat és le is tud tölteni, ugyanez fordítva, egy médialejátszó nem attól lesz lejátszó, hogy bizonyos tartalmakat le tud játszani. A TV-mre is telepíthetem a Kodit valamint a Transmission kiegészítőt ráadásul Kodival megoszthatom a tartalmakat akkor most a TV-m egy NAS illetve médialejátszó? Nem. Jó tulajdonság hogy egyes NAS-okra telepíthető program amivel lejátszható átlagos tartalom, igen, van akinek ez elég, lehet, hogy bizonyos környezetben nekem is elég, de ha különböző tartalmakkal rendelkezem és elvárásaim vannak, HD hangok, 96/424 DTS, magas bitrátás zenei képesség,3D, 4K, jó deinterlacing, optikai, SPDIF csatlakozási lehetőség és egyebek akkor bizony a NAS mér nem nevezhető médialejátszónak.
    Nem írtam, hogy a HDS-ben a Kodi annyira szörnyű lenne, csak egyszerűen azt írtam, hogy pl. egy TS-251-es nem médialejátszó hanem NAS amit elláttak némi médialejátszási képességekkel és bizonyos környezetben tökéletesen elegendő. Senkit nem nézek le emiatt, hogy egy NAS-t médialejátszásra is használ vagy a TV-vel játsza le az anyagokat vagy épp médialejátszót használ letöltésre, csak egyszerűen mindennek megvan a maga helye és azt amire szánták az legyen közel tökéletes, a minden egyben öszvér megoldás és még soha nem volt mindenben a legjobb.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák