Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz HollywoodBoy #10041 üzenetére

    200 darab felett járok (TS-133) és megfelelően beállítva a kapcsolatok számát teljesen jól bírja.

    Van mondjuk egy anomália, amit korábban említettem itt, ez pedig, hogy úgy két hét folyamatos működés alatt szépen felkúszik a 40% körüli memóriahasználat 86%-ra és ott már belassul a NAS. Nem tudom a mai napig, hogy mi eszi meg a NAS-t, az erőforrás figyelőben nem ugrik meg egyik futó programnak sem a memóriahasználata, a torrent kliensé sem.
    Újraindítás után megint villámgyors és tökéletes újabb 2 hétig...

    [ Szerkesztve ]

  • morfondőr

    őstag

    válasz HollywoodBoy #10158 üzenetére

    1. Na erre én is kíváncsi lennék, hogy más mit ír, mert nálam is órákig megy a víruskergető, pedig az előző TS-231-en 10 percen belül kész volt (4-5 TB adat mellett).

    2. A DDNS-t kikapcsolhatod és csak a myqnapcloud linket használhatod. Ilyenkor a Qnap proxy szerverén keresztül tudsz kapcsolódni a NAS-hoz elvileg titkosított adatforgalommal. Ahogy látom megoszlanak a vélemények a szolgáltatásról, én használom, mert az a legegyszerűbb. VPN-el is megoldható minden, csak ahhoz kell telepíteni klienst minden használt eszközre, és a portokat is forwardolni kell.

    3. Én létre hoztam egy gmail fiókot, amihez adtam hozzáférést a NAS-nak, így arról kapom az értesítéseket (e-mail). De lehet telepíteni telefonra a Qmanager appot, amivel push értesítéseket fogadhatsz.

    5. Plex webes felületén jobb felső sarokban a villáskulcs ikonra katt, jobb oldali menüben "könyvtár-hozzáférés kezelése" , majd "Adjon hozzáférést a könyvtárhoz" gomb. A másik félnek kell hogy legyen Plex acc-ja és kiválaszthatod, hogy melyik könyvtárakat akarod vele megosztani.

    6. Én átállítottam az alapértelemezett portot, nem tart semmiből, működik.

    Plex-el kapcsolatban egy furcsaságom azért van: weben nem érem el kívülről, csak alkalmazással (legyen az TV, telefon vagy PC app), viszont úgy teljesen jól működik. Igazából nem zavar, mert talán még így biztonságosabb is, viszont az okát nem tudom.

    Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

  • Qtya123

    őstag

    válasz HollywoodBoy #10158 üzenetére

    1: Nálam is ezer év volt a vírusellenőrzés a majdnem üres HDD-n.

    4: Nem tudom át lehet-e állítani, én úgy szoktam elérni, hogy csináltam neki egy könyvjelzőt a böngészőben.

    Elejéhez:
    Nekem a 7200 RPM WD80EFBX elég hangos, 5400 RPM HDD-vel valóban halk volt. De a 7200 RPM miatt költözött a szekrénybe...

    Memória használatodra kíváncsi leszek. Én a mai napig szenvedek azzal, hogy egy idő után (1 hét folyamatos üzem felett) elkezd a memória zabálódni, felmegy 86%-ig is és az erőforrás figyelőben nem jelzi semelyik folyamathoz, hogy zabálná.
    Majd pár hét múlva jelezz vissza légyszi, hogy Te tapasztalsz-e ilyet.
    Mikor újraindítom, akkor teljesen jó, visszamegy 20-30% közé a memóriahasználat, de szépen elkezd telítődni, ahogy telnek a napok.
    Kínomban időzítettem, hogy hetente egyszer induljon újra. Így sosem lassul be, de nem elegáns megoldás.

    [ Szerkesztve ]

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz HollywoodBoy #10158 üzenetére

    - Gyári tűzfal beállítva ez alapján, valamint engedélyeztem 1 portot a torrentnek

    :F A fotó csak egy példa volt, kiragadva a kontextusából nem szabad mintaként használni. Pl. a fotón nyitva van egy torrent port(csoport), akkor miért enegélyeztél még1-et, ill. miért nyitottad ki a azokat amiket nem használsz?

    - Qsync telepítve (fotó könyvtár szinkronba tartása végett a PC-vel) - de inaktiváltam és majd időnként futtatom csak, mert képes 2-300MB RAM-ot megenni alapjáraton.

    :F Na és? Nem azért van benne 2GB RAM, hogy tele legyen, hogy kihasználja?

    0. Célszerű a frissítés értesítéseket bekapcsolni, vagy automatikusra állítani. Általában biztonsági javításokat tartalmaznak, vagyis mind a rendszer, mind a programokat érdemes frissen tartani.

    1. Nem a kapkodásáról híres, szokták volt mondani jó munkához idő kell... Ez nem a NAS op.rendszerét vizsgálja át vírusfertőzés után, hanem a NAS-ontárolt fájlok között kutat. Ha pl. csak videókat tárolsz/töltesz le, felesleges a használata.

    2. A DDNS-től nem válik nyitottabbá az internet felé. Csak a Qnap-ot kikerülve, közvetlenül is eléred névvel. A Plex elérése ettől független, mert az meg a plex fiókon keresztül éred el. A VPN-re semmi szükséged, hacsak nem akarod elérni a belső hálózatod többi gépét.

    3. Beállítod kedvenc leveleződ postafiókját(iCloud, live.com, gmail,...), és azon keresztül küldesz leveleket magadnak. Persze én az íméleket preferálom. Ha neked a pushkell, hát beállítod azt.
    Az értesítési központ pontosan hol kéri a Qnap fiók meglétét?

    4. Nem használok qbittorrentet, de a problémát sem értem. Böngészőben rakod a kedvencek közé és kész. Miért a NAS felületéről próbálod megnyitni a qbittorrent webes felületét?

    6. A NAS tűzfalán ki kell engedni, megcsinálni a portforward-ot a routeren. Nem érdemes megváltoztatni a pontokat, mert nem fog tudni kommunikálni a Plex szerverrel, és a távoli elérés meghiúsul.

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • morfondőr

    őstag

    válasz HollywoodBoy #10162 üzenetére

    A Plex külső hozzáféréséhez nem kell a NAS-hoz hozzá férned, mert a Plex a saját szerverét használja. Tehát ha a Plex portjai ki vannak engedve és engedélyezed a beállításokban a távoli hozzáférést, akkor mennie kell. A router tűzfalán és a NAS tűzfalán (QuFirewall) is engedni kell a portokat, mert az is megfogja (gyakorlatilag mindent is megfog, és marhaára nehézkes a kezelése, mert mindent tudnod kell, hogy mit merre. Milyen lehetetlen dolog is lenne, ha kiírná, hogy mit fogott meg és lenne mellette egy engedélyezés gomb?! :F És akkor nem kellene wireshark-ból kibogozni, hogy mik szeretnének ki-be jönni).
    Nem zavar, hogy a webes felületen nem érem el, mert úgysem nagyon akarom. Ha valamit nézek, akkor inkább alkalmazással, az meg stabilan megy. Ha meg végképp kell a szerver beállításokat távolról babrálni (az nem megy alkalmazással), akkor meg VPN (Tailscale) és úgy jó.

    Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

  • Addel

    senior tag

    válasz HollywoodBoy #10813 üzenetére

    Múlt héten álltam át én is.
    Igen, ha eltávolítod, törli a beállításokat, meg mindent.
    Állítsd le a régi qbittorrentet, be kell ssh-ni, majd a
    /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/qbittorrent
    mappát elmenteni, majd eltávolít, myqnap.org-os fel (ugyan ide teszi), mielőtt elindítod, felülírod.
    Csak az aktív torrentek maradtak meg nálam, ami le volt állítva azokat buktam, és egyenként újraellenőrizte az összeset, ami eltart egy darabig ha sok van, de legalább a beállítások megmaradtak.

Új hozzászólás Aktív témák