Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz #65675776 #24 üzenetére

    igen sokan vannak, akik nem is hallottak még arról, hogy van olyan, hogy linux. sőt, olyanok, akik azt se tudják, hogy a winen kívül is van oprendszer.

  • 7

    addikt

    válasz #65675776 #24 üzenetére

    Azok a disztrók, amik pénzt is akarnak keresni, próbálják is azt nyújtani az átlagjúzernek, amit az kíván.
    A többinek viszont (bármilyen érdekes is lehet) nem az a prioritása, hogy minél többen használják, mivel nem kereskedelmi termékként fejlesztik. Hiába tűnik úgy, hogy ez az átlajúzer lenézése, nem az. Egyszerűen nem ők alkotják a célcsoportot. Aki kicsit mélyebben, komolyabban szeretné használni a Linuxot, azt javarészt csak idegesíti egy a felhasználói többség igényeit szem előtt tartó, de amúgy totálisan felesleges dolog, és egyúttal hátráltatja is. Még abban az esetben is, ha a többség hőbörög, hogy miazhogynemtudjahasználni.

    A többségnek meg azért nem fekszik a Linux, mert kevés ember van a közvetlen környezetében, aki supportot nyújtson hozzá (értsd: szomszéd Pistike), illetve nincsenek meg ugyanazok a programok rajta, amiket Windowsban megszokott, csak alternatívák*. Ha a kezébe adnának egy ilyen felhasználónak egy Windows telepítőt és egy Ubuntu telepítőt, körülbelül egyformán bambán nézne mindkettőre, hogy ez most mi van. Ha meg sikerül átvergődnie a telepítésen, ugyanúgy tudja használni mindkettőt.
    Nem hiszem, hogy ennél több kéne. Vannak olyan disztrók, amik már gyakorlatilag ugyanolyan felhasználói élményt nyújtanak ezeknek az embereknek, mint bármelyik Windows. Aki még ezután is húzza a száját, az már csak általánosít, merthogy "dehátezlinuxésaznemjúzerfrendliiiii".

    *kivéve néhány szakmához szükséges programot

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák