Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz #54625216 #26 üzenetére

    "A Twitter viszont elnémíthat, azaz korlátozhatja a szólás szabadságához való jogodat."

    Szerintem a Twitter ugyanolyan médium, mint egy könyvkiadó, vagy TV társaság. Ha ő nem akarja kiadni/leadni a tartalmadat mehetsz másik kiadóhoz, társasághoz. Nyilván ha a könyved egy nagy kiadó gondozásában jelenik meg, vagy a klipedet az MTV adja le, az nagyobb közönséget fog elérni. De ha Twitterre azt mondod, hogy a letiltással csorbítja a szólásszabadságod, akkor ugyanezt elmondhatod a kiadóra és az MTV-re is, mikor visszadobja a művedet, mondván számára nem éri meg foglalkozni vele.
    Te mehetsz másik kiadóhoz, jah, hogy neked csak a Twitter az A kategória és saját honlap, vagy orosz, kínai klónok nem jók?
    Nem, a szólásszabadságod nem csorbítja, a platformjával nem segít eljutni a tömegekhez, de a segítség nem nyújtása és a szólásszabadság tiltása szerintem más dolog.

  • borg25

    senior tag

    válasz #54625216 #46 üzenetére

    Nem egészen. Az Antenna Hungária is, mivel korlátos frekvenciatartomány áll a rendelkezésére csak bizonyos adók műsorát sugározza. Ok, hogy nem ő, hanem az állam szelektál, de van szelekció.
    Kifejtetted, hogy a szolgáltató felelősségtől függően korlátozhat igen vagy nem.
    De nem látom, hogy mi köze van ennek ahhoz amit mondtam. Attól, hogy nem engedi a hozzáférést a platformjához az még nem korlátozás, mert mehetsz máshová.
    Ha nagyon bele akarunk menni, akkor kiegyensúlyozottságot lehetne mondani, és példának felvetni, hogy mennyire számít szólásszabadságnak az, hogy az ellenzék négy évente csak 5 percet kap, mondván, hogy sorosügynökök ártó szellemiségét terjesztik. Mivel nem nulla perc, tehát nincs elnyomás, az más kérdés, hogy az MTVA közszolgatátó és tőle többet várnánk. A Twitter, MTV nem az.
    Ők simán megtehetik, hogy azt mondják, hogy X énekes passió előadását nem játsszák le, nem azért mert a tartalommal gond lenne, hanem, mert kutya se nézné és nem éri meg nekik. Mert alapvetően üzleti vállalkozásokról beszélünk.

    #58 t72killer
    Régebben itt is volt cikk, hogy a facebbok leköszönő alelnöke borította a bilit, hogy az olvasottság fontosabb volt a fake news elleni küzdelemnél. Mert ha elegen megnézik a fake newst, akkor az szép bevételt termel, és miért levágni az aranytojást tojó tyúkot?
    Szóval mindkettőtöknek igaza van, küzdenek ellene, de azért csak módjával.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák