Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sese1

    csendes tag

    Az intel motivációs ajánlása "nehogy lemaradjunk" inkább marketing mint valós mögöttes tartalom. Annál is inkább mert már mindenki látott nem is egy olyan példát, akár a mesés nyugatról is ami biza nem volt követendő.

    A géppel megvalósított oktatás egyébként, a minden diák kedvencére a kiválasztós tesztfeladatokra épít elsősorban. (nyugodtan képzelje maga elé mindenki, bármelyik Egyesült Államokbeli gimiről szóló filmet és annak színvonalát. ) Az amúgy is lemaradóban lévő maradék tudás és tanítási szintetet nem hiszem hogy azzal lehet továbbfejleszteni hogy a gyereket mint gondolatokat alkotó embert, hogy megfosztjuk a fogalmazás az összefüggések, keresésének a további mellőzősével.

    Az is tény hogy az órák azért érdekesebbek mert a tanárnak valóban elő kell rá készülni. Persze ezt a számítógépek nélkül is meg tudná tenni, de hát lusta ,meg nincs motiválva kellő képpen. Az új játékszer meg nagyon jó motiváció. Persze annak a tanárnak aki nem lát előre eléggé, annak mondok valamit. Ez a technológia lesz az ami a munkájukat bárki által megismételhetővé->könybbé->hatékonybbá- ezáltal kevesebb idő alatt elvégezhetővé -> kevesebb személlyel megoldhatóvá teszi. Persze amikor az alacsonyabb létszám megvalósul a tanítás akkor rájönnek hogy mégis csak nagyobb odafigyelés, vezetés kell a tanulóknak. De ezek egy egy iskolai generációkat jelentenek időben.

    Persze a diák oldali lelkesedés is csökkent az idő múlásával a korábbi vizsgálatok során ,amikor már mindennapossá vált a használata, sőt kellemetlenebbé vált az íróeszközök hiánya (-ezt a részt nem teljesen értettem-), de ami meglepő és szintén diákok meglátása: ugyanazt mint egy nyomtatott tankönyv csak néha olvasni sem lehet. -Ami, ha a célt tekintjük érthető is, csak éppen nagyobb energia és javítás igényű amit néha pótolni sem lehet, nincs mindenhol dugalj-

    Vannak a technológiának egyértelmű előnyei is: pl ha hibás egy egy anyag egy frissítési modullal gyorsan korrigálható és nem szükséges újabb könyveket nyomtatni. Persze ennek a másik oldala is igaz, miszerint jelenleg sem nyomtattak és láttak el mindenkit újabb tankönyvvel ha hibásan szerepelt benne valami.

    Lehet érveket és ugyanannak az ellenérveit is felsorkaoztatni, de a pénz nagy úr, az oktatási és kultuszminisztereink valamint a tanácsadóik meg esendőek.

Új hozzászólás Aktív témák