Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    "A sajtóközlemény adatai szerint jelenleg a Földön élők egyharmada, körülbelül 2,7 milliárd ember rendelkezik internet-hozzáféréssel, így az internet.org „a következő ötmilliárdra” gondol."

    Egyébként ezeket a számokat úgy hasraütésszerűen találják ki, vagy van is valami valóságalapja? Úgy értem, ahhoz, hogy csak a végpontokat pontosan mérni tudják, amelyeken aktív előfizetés található egy komoly, összehangolt, globális statisztikára lenne szükség, amiben a világ összes ISP-je részt vesz. És ez lenne a legpontosabb adat, de ezt még fel kéne szorozni, hogy adott háztartásban mennyi ember van. És még így is ott lennének a közintézmények, teleházak, stb.

    Vagy úgy mérik, hogy hány helyen van kiépítve az internethálózat és ezeken mekkora a népesség a helyi népszámlálási statisztika szerint és ebből valami korrekcióval levonnak régiónként bizonyos százalékot (pl. gettóban többet mint frekventáltabb környéken)?

    (#12) ng0ofy: "az internet segít kitörni is az anyagi szegénységből, jobb mint a könyvtár vagy alap iskola. Persze ahhoz ésszel kell használni."

    Akarod mondani, szellemi szegénységből. Anyagiból maximum akkor, ha zseninek születtél és olyan magas szintű tudást el tudsz sajátítani ingyen és a saját nyelveden (vagy nyelvet tanulni szintén ingyen olyan magas szinten, hogy olyan magas szintű tudásanyagot sajátíts el azon az idegen nyelven, amiről a saját nyelveden sincs halvány fingod sem), amit később pénzre váltasz.

    (#13) llaszlo: "Ha meg beindul valami fejlődés abban a régióban, akkor lesz munka is, ergó az éhezők is kevesebben lesznek."

    A pénz elvileg erőforrásokat szimbolizál a maga elmebeteg, inflációs-gazdaságos adósságpénz módján. Namármost, vannak ugyebár olyan dolgok a természetben, amikhez még a bankár és a politikus sem rendelkezik elegendő isteni, teremtő hatalommal, hogy létrehozza a semmiből. Ilyenek a fosszilis energiahordozók, vagy a ritkaföldfémek, vagy az ózonréteg és a globális felmelegedés, vagy az esőerdő által megtermelt oxigén és így tovább...

    Szóval ha ezt a kapitalista, pazarló életvitelt kiterjesztjük a harmadik világra, akkor végképp összeomlunk. Mert jelenleg azért tartjuk még valamelyest magunkat lassú süllyedésben, mert a bolygó jelentős része nyomorban él és éhbérért dolgozik, miközben a felemelkedő részek ellensúlyozásaként egyre növekszik a technológiai munkanélküliség a fejlett országokban, hogy a süllyedést fékezzék.

    "Ahogy egy indiai fickó is otthonról épített fel egy vállalkozást az interneten majd több száz millió dollárért adta el végül."

    Ezeknek kb. olyan a valószínűsége, mint az amerikai álomnak.

Új hozzászólás Aktív témák