Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz dajkopali #3 üzenetére

    "mondjuk az elmúlt évek üzleti kudarcai nyomán"

    Ezt kifejtenéd bővebben? Az elért részesedés-növekmény annyi, amennyi (semennyi, sőt!), de azért sokan szeretnének annyira sikertelenek lenni, mint az Opera az elmúlt 1-2 évben. Gondolok itt elsősorban a sorozatos rekordbevételekre és profitokra. [link] Közben megvették a FastMail.FM-et, meg három hirdetésekkel foglalkozó céget és létrehoztak egy komplett "alkalmazásboltot" (PC, mobil, TV), valamint egy webalkalmazás fejlesztő SDK-t. A hirdetések piaca ráadásul a vártnál is gyorsabban bővül, szóval ez plusz egy láb az Operának.

    Amúgy az alkalmazotti létszám már meghaladja a 850-et. Ami szintén operás rekord.

    Persze, a hosszútáv más tészta, de a jelenlegi helyzet nem indokolja a feltétlen eladást. Tetzchner amúgy valami olyasmit nyilatkozott, hogy nem teljesen ért vele egyet, de ha mindenki beleegyezik, ő nem ellenzi...

    Mindenesetre érdekes fejlemények várhatók. Ha eladják, azért, ha meg mégsem, akkor azért... :)

    [ Szerkesztve ]

    "We spared no expense"

  • cousin333

    addikt

    válasz dajkopali #32 üzenetére

    Nem gondolnám, hogy félreértettelek volna. De szerintem az üzleti modelljük éppen, hogy sikeresnek mondható. Masszívan nyereségesek, sok lábon állnak, felfigyeltek a változó világra (Opera Mini 2004-es(!) elindítása, átállás mobilra, majd TV-re, mobilgyártó OEM-ek visszaszorítása a szolgáltatók javára, beszálltak a reklámiparba, megvettek egy fizetős e-mail szolgáltatót, a PC-s verzió is sok pénzt termel).

    Az, hogy a kitűzött céljaikat nem érték el, az egyrészt rajtuk is állt (de nem elsősorban az üzleti modellen, hanem a hibás felfogáson, lásd a bugos Opera 11.5 erőltetett kiadása, böngésző Chrome-osítása), de jórészt kb. esélytelenek voltak egy MS vagy egy Google ellen, legfőképp anyagilag és hirdetésekben. Egyszerűen nem az a lépték. FF-et mondhatnánk ellenpéldaként, de az az open-source zászlóshajója volt ehhez illő kampánnyal, másrészt már az is inkább leszállóágban van, a csúcson meg sosem volt.

    [ Szerkesztve ]

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák