Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Remik2077

    újonc

    válasz Cifu #15 üzenetére

    @Cifu: Ha lehetséges én is beszállnék a spekulációba. Echostar XXIII esetében szerintem kihagytál két fontos tényezőt.

    Elsőként hogy Elon megemlítette reddit-es AMA-ban, hogy jelenleg még csak a Block 3-as elnevezésű Falcon 9-esek repülnek. Block 5 vagyis a végső verzió ez év második felében kerül kihozatalra. Javított változat az újrahasznosítás jegyében. A spacex oldalán látható adatok mind a Block 5-re vonatkoznak. Tehát az 5500kg hasznos teher, nem expandable mód arra vonatkozik. Bár ugye azt most nem tudni, hogy akkor a 3-as és 5-ös verziók között mi a különbség thrust tekintetében, mert ahogy te is írod már az FT-nek kéne lennie. Payload esetében pedig ez ami a legfontosabb.

    Második dolog pedig a töltési procedúra. Amos baleset óta visszatértek egy régebbi, bevált töltési szekvenciára ( copv miatt ugye), azonban ez azzal járt hogy sokkal korábban állnak neki, tovább tart a töltés. Emiatt a subcooled LOX-nak több ideje van melegedni, ergo veszítenek a hatékonyságból, kevesebb hasznos teher.

    E mellett persze, lehet lehetséges lett volna egy kísérlet de nem akartak lyukat ütni az asds-be és úgy járni mint a SES-9-el. Azonban most azt pletykálják hogy lehet a SES könnyít spacex sorsán és nem kell olyan magasra juttatniuk a mostani műholdat, ezáltal biztosabban le tudjon szállni a B1021. Majd a műhold rásegít, mármint annál is többet mint szokás. Azonban ez pletyka szóval Take with a grain of salt

Új hozzászólás Aktív témák