Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz alevan #1 üzenetére

    Ha tudnád mi az a hash, akkor nem írnál ilyen butaságot.

    Pl a PH! adatbázisa se tárolja a konkrét jelszavad, csak a jelszó hash-ét, ami egy random bithalmaz. Így a PH! úgy azonosít, hogy valójában nem is tudja / tárolja mi a jelszavad. Ugyanígy a gyermekpornót is lehet azonosítani anélkül, hogy le kéne tárolni. Ez már abból szempontból is előnyös, hogy jóval kevesebb tárhelyre van szükség, mivel a hash fix hosszúságú, általában pár bájt.

    Ennek köszönhetően, ha még publikus is lesz egy ilyen hash adatbázis, nem tudnak mit kezdeni vele, hisz az adatok titkosítva vannak, s csak úgy fejthetők vissza, ha brute-force-szal megpróbálod kitalálni mi volt előtte, de ez utóbbiról meg tudjuk, hogy nem a gyorsaságáról híres.

    Személtetésképp tegyük fel hogy, nagy mázlink van, qrva gyors a hashelő algoritmus, 1 yoctoszekundum egy hashelés, amihez konkrétan 1 milliárd processzoros célhardver kéne 1 petaherzes órajelen. :D Ezzel még egy 16 ASCII karakteres jelszó (16 bájt) is 10 millió év lenne mire dekódolnád. Ha meg 100kB-os képekről van szó, akkor egy több ezer vagy inkább millió számjegyes eredmény jönne ki arra, hogy hány év lenne visszafejteni.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák