Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz #65675776 #15 üzenetére

    "Mert egy amerikai gazdaságra vonatkoztatott amerikai jelentésnek mennyi hatása is van Mo-ra?"

    A jelentés elsősorban nem a gazdaságra vonatkozott, hanem az alkalmazott módszertanra, amiről megállapítottak, hogy bullshit úgy, ahogy van. A magyar vonatkozás egyébként az, hogy amikor 2002-ben egy parlamenti bizottság meghallgatta a BSA képviselőjét, az bevallotta, hogy fogalma sincs, hogy hogyan jöttek ki azok az adatok, amiket lelkesen lobogtatnak, vagy mennyire korrektek, semmit nem tudott, csak azt, hogy ezt kapták az USA-ból, aztán szajkózzák őket orrvérzésig (mondjuk ez már szerintem akkor se volt újdonság senkinek sem, szóval én már legalább tíz éve ugyeénmegmondtam :) ).

    Mondjuk az artisjusos matricának sok köze nincs a BSA-hoz, az a hetvenes évek óta létezik (mármint maga a díj, a konkrét matrica viszonylag új dolog).

    Ja, meg szerintem elég durva csúsztatás a kiadói lobbit "jogvédő" néven emlegetni, a "jogharácsoló" valamivel közelebb van a valósághoz, tekintve, hogy az utóbbi évtizedekben a szerzői jogban csak olyan változások történtek, amiket ők erőszakoltak ki a saját javukra és amiknek a társadalmi hasznossága, khm, erősen kérdéses.

    [ Szerkesztve ]

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák