Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #79335424 #10 üzenetére

    Ez nem így működik :)

    A soc-okhoz jellemzően licenszelnek valamilyen arm magot (cortext-a7), valamilyen gpu-t (mali400) és valamilyen vpu-t, ami a video decode és encode-ot csinálja hardveresen. Szóval nem függ a gpu-tól a codec támogatás. A magasabb órajel pedig gondolom a kisebb csíkszélességgel jött. Másrészt ezt már ismerik és nem volt erősebbre szükség az iptv set-top-box piacon, ahová alapvetően ezt szánják.

    Nem rossz az általad linkelt odroid, minden tekintetben erősebb a legkisebb orange pinél, kivéve a h265 támogatás. De azért nem mindegy, hogy 74 usd + szállítás + áfa annak az ára.
    Az orange pi pc pedig 19 usd (5500 forint) és ennyi, alatta van az áfafizetés határának. A kicsi 4 magos a7, malimp2, h265 4k, 100-as natív lan. A legnagyobb változata pedig más szempontból is érdekes: 39 dolcsi + szállítás + áfa áron gigabit lan, wifi és sata. Az utóbbi kettő képesség nem hátrány kis szerver vagy nas építéséhez.

    Kár, hogy kernelből jóval régebbit támogat a gyártó. Raspi esetén 4.0 már van, odroid-nál 3.10, az allwinnernél meg azt hiszem csak 3.4-es kernel van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák