Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz FoxiestFox #4 üzenetére

    Bizonyára fölöttébb jót tenne a repülőgépek és a reptér elektronikájának ha teleszórnák a környéket rádiófrekvenciás zavarókkal...

    A terrortámadásokhoz drónokat ráadásul pont nem zavarná, mivel jó eséllyel előre beprogramozott útvonalon mennének, nem távirányítással... (Elég ha a gép közelébe kerül szemből, onnan már a felszálláshoz feltekert hajtómű úgyis beszippantja.)

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

  • Ixion77

    őstag

    válasz Béééla #25 üzenetére

    Pedig van rengeteg. Klinikai pszichológusok hosszan tudnának mesélni arról mennyire nyilvánvalóan rosszul működünk. Tudtad pl. hogy a milliomosok közt nagyobb arányban van jelen a depresszió mint az utcán élők közt?... Gondoltál már bele hogy miért érzik kretének tömegei jó bulinak hogy festékspray-jel lefújkálják házak oldalait? Vagy hogy hányan érzik úgy, hogy életük fő élménye hogy "hű de bebasztam a múltkor"? Stb... Ez egy beteg világ tele félőrültekkel.

    (#7) Vakegérke: Voltak madaras próbálkozások, de túl sok sérülést okoznak a rotorok a madaraknak, ezért nem igazán életképes a módszer. A jelenlegi legéletképesebb ötletek az ellendrón, illetve speciális puska. Mindkettő hálót lő ki. Sajnos a szándékos terrorakció ellen egyik sem véd megfelelően, mivel elég egyszerű rácsot eszkábálni a rotor köré.

    (#9) BlackPriest: A mobiltelefonok még szűkebb frekvencián működnek, mégis ki kell kapcsolni őket fel/leszálláskor. Pedig azok térereje elenyésző ahhoz képest amit a zavaróval produkálni kellene.
    Nem szeretnék a zavarónak a gyártója lenni, amikor az első katasztrófa bekövetkezik, és kiderül (vagy ráfogják) hogy a zavaró miatt történt...

    (#26) daa-raa: Biztos a szándékosság, mivel normális kereskedelmi forgalomban kapható drónnal nem lehet berepülni repterek közelébe.

    (#28) Cifu: +1
    Plusz egy jobb rádiótechnikus simán átalakítja úgy, hogy ne a szabvány frekvencián menjen a kommunikáció. Inenntől a jelzavarókat is körberöhögik a terroristák.

    Nagyon nehéz ügy ez. Ha egyszerű lenne, már megoldották volna. Éz egyetlen reális alternatíva amit el tudok képzelni a drónvadász drón, de az meg már katonai szint.

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

  • Ixion77

    őstag

    válasz t72killer #73 üzenetére

    Elég sok teleobi végezte már testőrök és biztonsági őrök kezében a pályafutását... :) Egyrészt a privát szféra védelmét normálisan le kell jogilag szabályozni, hogy a bíróságnak legyen jogalapja eldönteni mi etikátlan és mi nem az.
    Másrészt meg a végső törvényeket az élet írja: ha valaki lelövi Angliában a saját földje felett repkedő a drónodat, akkor jobb ha nem mész összeszedni a maradékot, mert téged is lelőhet...

    Én ezen akkor gondolkodtam, amikor a 6. emeleti lakásom ablaka előtt álldogálva kamerázott egy drón... Közterületen van és nem az enyém, ergo meg nem rongálhatom, de vajon kidobhatok-e az ablakomon egy marék vékony hosszú drótót mikor épp az alattunk lakó ablakánál tart? :)

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

  • Ixion77

    őstag

    válasz User64476 #78 üzenetére

    Tippem szerint a beépíthetőségi magasságig.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

  • Ixion77

    őstag

    válasz Fred23 #88 üzenetére

    Mert drága. A kifejlesztése, üzemeltetése, személyzet, stb. Nem jótékonysági szervezet: arra költ, amire kénytelen és amire kötelezik.

    (#86) bteebi: minden egyes hálózati eszköznek van "rendszáma", nem lehet probléma megoldani a drónok chipseteibe sem beépíteni egy MFID azonosítót. Aztán kötelezővé tenni hogy eladáskor kötelező a számlán feltűntetni az azonosítót/szériaszámot valamint a vevő személyi számát / cégjegyzékszámát. A számla úgyis automatikusan megy a NAV-hoz, máris kész a drón adatbázis. Ha ez EU szinten van megoldva, az import meg ellenőrízve van, onnantól az felelős azonosítása többé nem probéma.

    (#90) t72killer: Norvégia ilyen szempontból kivétel. Ott kifejezetten van valami olyasmi a törvényekben, hogy az ésszerű közhasználatot az erdő/mező/stb. jellegű területeden nem tilthatod meg. Nem véletlen túrázóparadicsom az egész ország. Náluk a túrázás / sífutás népsport.
    Mindazonáltal egyetértek veled, ha rajtam múlna minden országban így lenne. Rossz vicc, hogy az ország területét ki lehet sajátítani azzal, hogy valaki megveszi (ráadásul elcsalt közpénzből, de ez már más téma)

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák