Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pakriksz

    őstag

    válasz Oppenheimer #35 üzenetére

    Keress rá!

    Igen, mind összelopkodva lett. Mit hittél? Mondj egy új ötletet valamiből ami még egyikben sem volt!

    Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

  • ddekany

    veterán

    válasz Oppenheimer #35 üzenetére

    "Akkor az ios, az osx, win8, wp8 és szinte minden MS és Apple termék úgy lett összelopkodva?"

    Valaminek a megvalósítása (leprogramozása, tesztelése stb.) kemény munka akkor is, hogyha az amit megvalósítasz, a "kollektív tudatban" is jelenlévő ötletekből merít. Különösen ha végeredmény jó minőségű. Tehát hacsak nem másolták le a forráskódot valaki mástól, egyáltalán nem arról van szó, hogy csak loptak volna. Viszont a perekben felmerülő szabadalmak rendszeresen csupán az ötletet védik (mint mondjuk a folyamat jelző csík), nem a megvalósítást. Utóbbi védelmére ott van a szokványos copyright.

  • Fkris

    őstag

    válasz Oppenheimer #35 üzenetére

    "Akkor az ios, az osx, win8, wp8 és szinte minden MS és Apple termék úgy lett összelopkodva? Ezt te se gondolhatod komolyan."

    Ebben a részében van valami, de ezt késöbb.

    (#32) pakriksz
    "Az m$ az epl-hez hasonlóan szinte soha nem fejleszt, csak lopkod, és trollkodik. Igazi ötletet m$-től ne is várj, ilyen még nem volt nekik, már a csúcsra jutása is egy szép történet (blöff)."

    Naaa, azért valahol el kellett kezdeni mindent.Amikor a DOS-os kijelző volt a legmenőbb még Jedlik Ányosék idejében, akkor valakinek jönnie kellett, és átgondolni, h mit is akar.Bill ék megcsinálták, sikeresek lettek, és jöttek a mobil platformra is, és szerintem kijelenthetjük, hogy a desktop pc-k UI-ját lekicsinyítették, és beletették egy WinCE kernelbe, majd azt egy 600Mhz-es vadállatba passzírozták.Saját ötlet alapján dolgoztak, mivel nemvolt HONNAN meríteni, mivel jóformn ők alkoták meg az IT mai kinézetét(legalábbis véleményem szerint.).

    És itt térünk vissza az elejére, egyetértek Oppenheimer-fórumtárssal, meg nem is:
    Az tény, hogy nem lettek összelopkodva, de merítettek egymás rendszeréből.Példa erre ugye a lehúzható status bar, amit a Google hozott be egy külsős cégtől licenszelve, majd ezt bevette az Apple is, meg Nokia barátunk is az öreg motorossal, Symbiannal, és ha jól emlékszem a Bada is rendelkezik iylen funcióval a Samsunggal maga mögött
    Vannak még ilyen apróságok, amiket pl az Apple gondolt tovább(LockScreen feltolása, gkamera megynyitása, vajon hogyhogy pont a wp7 után jutott a gesture az eszükbe? :U ), de ez benne van a dologban, mert fejleszteni kell, fell kell zárkózni mindenkihez.

    És ez még tissztességes is -nem nevezném "összelopkodás"-nak, mint ahogy pakriksz fórumtárs nevezte- csupán annak tudom be, hogy begyepesedettek az egyes cégeknél lévő "újító" emberkék, nemvolt vércsere már rég, és nem jut eszükbe.
    Más cégnél meg éppen volt valaki egy jó ötlettel, amit megcsináltak, sokaknak megtetszett, és ezért átvették a dolgokat.

    Remélem nem zavarodtok bele, kicsit fáradt vagyok:/

    "...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...

Új hozzászólás Aktív témák