Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz =Mentor= #3 üzenetére

    Igen, csunya gonosz M$.

    A napnal is vilagosabban latszik, hogy amiota ez az uj moderálva kepbe kerult a Nokianal, a kezdetektol fogva az volt a terve, hogy az egesz ceget berantsa korabbi munkaadoja, az M$ irant.

    Kerem szepen VOLT a Nokianak kesz rendszere 2008-9 tajekan, nevezetesen N900 neven debutalo keszulekben csodalhatta meg a nep, a neve pedig "Meego" volt, a maga idejeben laposra verte mind felhasznaloi elmenyben mind hasznalhatosagban mind "geekelesben" az iOS-t es az Androidot, csupan 2 hianyossagot tudott felmutatni a rendszer:
    1) csak az N900-on volt elerheto, es ez rengeteg embert elrettentett, ha nem teteszett neki az N900 kulseje vagy merete
    2) befejezettlen volt, apro hianyossagok maradtak csak hatra, amit alig par honap feszitett tempoju fejlesztes aran meg lehetett volna lazan csinalni (sose fejeztek be a terkepeket, es sose fejeztek be az akkor OVI store neven futo alkalmazasboltot)

    Aztan ahogy egyre jobban kepbe kerult ez az X-M$-es moderálva, ugy erzodott az N900, es a vele debutalo piacvero Meego OS hanyatlasa is: a fejlesztesek csusztak, vagy eppen "mekkora veletlenul" teljes kudarcba fulladtak (lasd: fizetos OVI store esete, csak a Maemo platformon), ossze-vissza erkezo igergetesek elmaradasa, a maemo tovabbfejlesztesenek szandekos elvagasa (sose fejeztek be a 6-os verziot, helyette hozzacsaptak az Intel meeOS vagy mifene neve volt linuxhoz, amirol mar mindenki latta, hogy mennyire inkompatibilis a ketto, es eleve oltari kudarcra van itelve az egesz mert gigantikus eroforrasokra van szukseg a ket rendszer osszemosasara - es vegul igaz is lett), es mindenki ertetlenul allt az egesz elott...

    Csak alig par honapos csuszasba voltak hogy tokeletesre befejezzek a Maemo-t, amit aztan az ido elorehaladtaval nagyon alaposan szo szerint elbalfaszoskodtak, de annyira, amit egy sok evtizedes multra visszatekinto, rengeteg tapasztalattal rendelkezo ceg SOSE tud megtenni...
    Aztan hirtelen megjelent MR X-M$ moderálva a kulonbozo medialapok cimlapjain aki hivatalosan atvette a cegvezetest a Nokianal, es azonnal tovig benyalt Mr. M$-nek es ugy allitja be a sajto egy resze a mai napig, hogy Mr. X-M$ -es moderálva mekkora cegmento lett ezzel a parositassal... csak sajnos a valosag szerintem inkabb az, hogy elotte Mr. X-M$-es moderálva a hatterbol jo alaposan kicsinalta a Maemo-t, igy keszitven elo a terepet az M$ szamara.

    Szoval ne aposztrofald itt az M$-t, mint hudenagy meno Nokia megmento, mert Mr. moderálva az elen kurvara nem az.

    [ Módosította: philoxenia ]

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

  • Necc

    addikt

    válasz Syl #31 üzenetére

    Sajnos a mai napig elegge felhuz, hogy mind a sajto mind a juzerek csak a meego bukasarol tudnak csacsogni, meg arrol hogy az M$ mekkora megvalto meg minden, csak sajnos az elodjerol, a Maemo-rol ami mondhatni 99%-ban kesz volt, piackepes volt - ugymond "megfeledkeztek", es a mai napig senki se kerte szamon a Nokiatol, hogy miert nem a kesz, piackepes platformra alapozva dobott meg keszulekeket piacra.

    Ez olyan lenne, mintha (kis tulzassal) ma az Androidot meg az iOS-t probalnad meg osszegyurni, es mindezt arra alapozod, hogy "mindkettonek linux az alapja" - a hulye is latna, hogy eleve kudarcra van itelve az egesz.

    A tobbi meg csak szemelyes velemeny, ahol a valos neveket a szemelyazonossag vedelme erdekeben alnevekkel helyettesitettem :DDD

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

  • Necc

    addikt

    válasz =Mentor= #33 üzenetére

    Majd egyszer minden M$ fan rajon, hogy nem mindenhol a windoz az ur es vannak dolgok ahol az M$ meg piszkos uzletpolitikaval se er semmit - written from a PC running Win7 ;]

    u.i.: Amugy kikerem magamnak, en csak almagyulolo vagyok, es semmi bajom nincs ezzel a windows vs. linux dologgal. :P

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

  • Necc

    addikt

    válasz Syl #35 üzenetére

    Maga a meego fogott meg, vagy maga a design?

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák