Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz atesss #20 üzenetére

    Nos nálam kétfajta hiba is van, az egyik ez a DNS cucc, a másik hogy lusta vagyok elmenni frissíttetni a modememet és ez valószínűleg firmware bug hogy időközönként be szokott fagyni (led ciánkéken ragad, lebontani nem lehet, csak a kihúz/visszadug módszer segít), de ez utóbbi elég ritkán fordul elő. (Huawei E220 -as piskótám van egyébként)

    Ha nincs DNS szerver akkor nincs címfelfoldás, vagyis valamennyi részleges van mert az oprendszer gyorsító tárazza a lekérések egy részét. A megoldás nálam az volt hogy a modem által létrehozott Hálózati kapcsolatoknál lévő tárcsázós kapcsolat beállításaihoz bemész és a TCP/IP beállításoknál beállítod hogy a DNS kiszolgálókat manuálisan akarod megadni és beírod az IP címeket. Az OpenDNS címe az oldalukon jobb alul van feltüntetve (kettő is van). A T-Mobile DNS címét legegyszerűbben úgy tudod meg hogy amikor felépült a kapcsolat lent a tálcán megjelenik a kapcsolat ikonja, ott eléred az Állapot ablakát és a részletek részen kiírja az elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálót. Ezek közül a tesztjeim alapján csak az elsődleges válaszol. Megteheted hogy a T-Mobile elsődleges szerverét beállítod elsődlegesnek az OpenDNS elsődlegesét másodlagosnak. Ilyenkor ha az első nem válaszol egy bizonyos timeout után az OpenDNS -hez fog fordulni a gép. Azt hiszem hogy ezután viszont a modem saját dashboard -jával nem szabad csatlakozást indítani mert visszaállítja a TCP/IP beállításokat, de ebben már nem vagyok biztos. Jó ideje Linux alól használom a modemet, úgy osztom a netet.

    Egyébként a szakadások egy részét én annak tudom be hogy csak gyenge térerőm van. De fura hogy ez a net megállás másnál is előfordul. Lehet mondjuk a modem hibája is ha azonos modemünk van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák