Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz arn #35 üzenetére

    Gyanítom, hogy a HD 7000 kettészakad. A Cayman és a régi tranzisztorbarát architektúra megmarad a kisebb GPU-knak. Az új architektúra megy a nagyobbakba. Még azt is el tudom képzelni, hogy a legkisebb HD 7000 egy Caicos die shrink, mivel a Deccan platformról az a pletyi járja, hgy marad a VLIW5 motor. Eléggé meg lesz keverve a dolog.
    Az új arc egyébként eléggé compute központú. A régi grafika központú volt. Tekintve, hogy mennyire éles a váltás biztos be lesz célozva a HPC és a prof piac. Bár elsődlegesen biztos, hogy a harmadik generációs Fusion alapjainak a lefektetése a cél, az mindennél fontosabb, csak addig még sok idő van (úgy 2013-ban lehet a megjelenés, az év végét értve ezen), és érdemes közben piacokat szerezni, ha már ilyen a GPU.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz arn #57 üzenetére

    A sweet spot bőven megtartható az új architektúra mellett is. Nem kell 500 mm^2-es GPU-t tervezni. A rendszer skálázható, szóval kettő 300 mm^2-es GPU is megoldás. A HPC-be már nem igazán, oda kell egy 500 mm^2-es. Bár az AMD-nél gyanítom, hogy a HPC-szervereket inkább a Fusionnel támadnák.
    Az NV is csinálhatna sweet spot stratégiát. Annyit jelentene, hogy nem lenne GF100/110 a kínálatban, és akkor 2xGF114 lenne a toppon. Mondjuk igazából mindegy mi van ott, mert a HD 6990-et még két GF110-zel sem tudták fogni, így a GTX 590 dolog stratégiailag értelmetlen volt, de van és meg lehet venni.
    Az olcsó rétegnek természetesen okvetlenül fontos a VLIW. Az NV compute architektúrájával nem tud versenyezni a GF114 alatt. A GF116 már számottevő hátrányban val a lapkaméret/teljesítmény szintjén, és ez az olló lefelé egyre csak nagyobb. Ha az AMD bevetné a kicsiknél ezt az architektúrát, akkor ugyanebben a hajóban evezne, és túlzottan nagy chipekre kényszerülnének.

    (#58) Bici: A fő fejlesztési szempont biztos, hogy a Fusion volt. Ez az AMD fő stratégiája: mindenhova Fusiont. Persze ha már kész a GPU, akkor lehet minden más piacot támadni.
    Mondjuk ez a mindenhova Fusiont nem egyedi stratégia. Például az NV-nél is ugyanez fog menni, csak mindenhova Maxwellt szöveggel. Tulajdonképpen a heterogén éra 2013 felé teljesen beérik, és akkor az AMD-nek az számít, hogy Fusiont vegyél, az NV-nek az, hogy Maxwellt, míg az Intelnek az, hogy Haswellt. Minden más szempont másodlagos lesz.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz arn #61 üzenetére

    Itt igazából a heterogén érában pont az a lényeg, hogy az IGP alaposan kivegye a részét a munkából, mert a teljesítmény/fogyasztás aránya messze a CPU-magok alatt van. A szerverben is ugyanez a lényeg, csak sokkal több maggal. Ha ez nem lenne fontos, akkor senki sem tervezne heterogén módon programozható processzor, ellenben 2011 van, és minden vállalat útitervében ilyen processzor szerepel.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák