Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz bambano #11 üzenetére

    Akkor jusson eszedbe az, amikor a szolgáltató kénye kedve szerint a garantált minimumra korlátozza a felhasználót és arra hivatkozik, hogy teljesíti a szerződésben vállaltakat. Határeset, de az a misztikus dolog is ide vág, amikor a kisebb csomag távolról sem hozza a névleges értéket, de nagyobb csomagra váltva még túl is szárnyalja azt (persze a nagyobb csomag névlegesének töredékét hozza akkor is)

    A névleges sebesség esetén sem mindegy, hogy 8nak vagy 6.5nek reklámozzák azt a kapcsolatot, ami még elméletben sem nagyon éri el a technológia miatt a 8Mbitet.

    Ha egyértelműen feltüntetik mindenhol a minimumokat, akkor tudja a felhasználó, hogy kekeckedés esetén mi az a minimum sebesség ami alá nem lassíthatják a netjét.
    És ha két hasonló csomag közül az egyiknek magasabb a minimuma, akkor azt fogja választani, mert nem mindegy, hogy 128kbit vagy 1Mbit a minimum.

    [ Szerkesztve ]

  • shtml

    őstag

    válasz bambano #11 üzenetére

    Az átlagfelhasználót ez annyiban igenis érdekli, hogy ha a DLAM-tól messzebb lakik, a szolgáltató ne sózhassa rá a 8Mbites netet, amikor eleve tudja (mármint a szolgáltató, nem az előfizető), hogy 2-nél több akkor sem lesz, ha megfeszülnek.

    Persze ehhez további törvénymódosítás lenne szükséges, mert amíg pl. az UPC a maximum felét garantálja (nekem most 2M/1M van, ebből 1M/512k a garantált), addig az ADSL-szolgáltatók ennél arányaiban jóval kevesebbet.

    A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Új hozzászólás Aktív témák