Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz FTeR #4 üzenetére

    de sztem nem kell, h minden 2. ms hír erről szóljon
    Hát ezt már én is nagyon unom hogy a Vista -ról csak ugyanazt lehet jó ideje olvasni többféle újrafogalmazásban. Aki nem akar Vista -t használni az ezután sem fog (legalább is amíg valami folytán rá nem kényszerül), aki pedig lát valami neki tetszőt a rendszerben, esetleg szeret naprakész lenni, az pedig már úgy is azt használja. Mostanság leginkább azon a kijelentésen mosolygom hogy a Vista -t ugorjuk, majd a Windows 7 így meg úgy.. csak nehogy jöjjön a felismerés hogy a Windows 7 lényegében nem más mint a Vista egy új skin kíséretében, illetve pár további technológia belekerül, de a rendszer legnagyobb része ugyanaz. Jöhetnek a kvázi placebo összehasonlítások hogy mennyivel jobban is megy mint a Vista, pedig csak a hardver fejlődött az alatt a további két év alatt. :U

    [ Szerkesztve ]

  • floatr

    veterán

    válasz FTeR #4 üzenetére

    Azért rágódnak rajta mert egy OS feladata az erőforrások biztosítása az alkalmazok számára, nem pedig az h megegye előlük.
    Már máshol is írtam korábban h ugyanaz az alkalmazáskupac könnyedén fut ubi/xp alatt, amibe a vista belerokkan (ugyanazon a gépen).

  • dajkopali

    addikt

    válasz FTeR #4 üzenetére

    remélem, ez nem nekem szólt :)
    ez csak egy hír, amiben az az újdonság, hogy végre vannak számok is
    annyira karakteres a felmérést készítő cég vezetőjének fogalmazása, hogy nyilvánvalóan adódnak az ellenérvek, ahogy a CW, én is ezt akartam kiemelni
    a többi vita tárgya, esetleg...

    "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

  • lapa

    veterán

    válasz FTeR #4 üzenetére

    "nem zörög a paraszt, ha a szél nem fújja"

    az, hogy ez téma csak azt mutatja, hogy valóban rosszabb a +<hasznos teljesítmény> / +<erőforrás-igény> aránya, mint mondjuk az XP-nek. a + az előző verzióhoz képesti növekmény.

    lehet, hogy csak az XP sikerült túl jóra anno, mert zip meg képnéző is lett benne egyszerre.

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz FTeR #4 üzenetére

    az ms mindig is a jövő gépeire fejlesztett...legalábbis a magyar viszonyoknál ezt tapasztaltam. mikor kijött a w98, azokon a gépeken a w95 futott már szépen. mikor kijött az xp, akkor a 98. most volt egy jó nagy "üres idő", ez alatt az xp begyökeresedett, aláfejlődött a vas. jött a vista, ami a mai csúcsgépeken megy úgy, mint annak idején az xp az akkori csúcsgépeken (ami ma már "nevetségesen elavult"-nak számít).

    nem azt mondom, hogy a vista rossz, vagy rosszabb, mint az xp. csak azt kérdezem, hogy megér ekkora árat az xp-hez képest? tud annyival többet (tudás, és nem csicsa!), amennyivel vastagabb vasat kíván azonos sebességhez?

  • bambano

    titán

    válasz FTeR #4 üzenetére

    az, hogy az ms nem a tegnap gépeire fejleszt, hagyján, nagyobb baj, hogy nem is a vevő gépeire fejleszt...

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz FTeR #63 üzenetére

    csakhogy a világnak úgy kellene működnie, hogy a gyártó felméri a piaci igényeket és olyan terméket gyárt, ami ezt kielégíti, nem pedig úgy, hogy a gyártó kitalálja különböző érdekek alapján, hogy mit akar gyártani, majd martens bakanccsal letapossa a vevő torkán a terméket.

    És ezt soha senki nem fogja lemosni az ms-ről, hogy ő akarja megmondani, mi tetszik a vevőnek, nem pedig a vevő. Ebben a kérdésben a vista már születésekor megbukott, függetlenül a technológiai szinvonalától.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • floatr

    veterán

    válasz FTeR #62 üzenetére

    "akárhogy nézzük, a vista hatékonyabban használja ki és bocsájtja rendelkezésre az erőforrásokat, mint az xp." -- cinikusan mondhatnám azt is, hogy ez kicsit már olyan őskatolikus dogmatikus. Ha ez így volna, akkor miért ez a nagyságrendi különbség a minimális rendszerkövetelmények terén. Miért van az h azon a pár gépen amit több-kevesebb rendszerességgel használok a vista gyötrelmesen kínlódik, miközben ugyanolyan kategóriás gépeken a másik két oprencer köröket ver rá.
    Egy teszt image-ben ott teker egy XPSP2 256M rammal, sql server-ben 5 adatbázissal, exploderrel, és tökéletesen fut.

    Esetleg mert a vista extra-bónusz-zsírkirály szolgáltatásokat nyújt?! Nem férek a gép erőforrásaihoz, de azért durvajó h ezek is ott pörögnek a hátukon -- nem hiányzott.

    Ne magyarázd már h ez nem így van, mert ehhez már szemellenző kell

  • doc

    nagyúr

    válasz FTeR #62 üzenetére

    "ha vista valóban olyan jo lenne, mint azt sokan látni vélik, akkor nem lenne min vitatkozni és nem kéne újra meg újra bizonygatni a dolgokat és annak ellenkezőjét."

  • doc

    nagyúr

    válasz FTeR #62 üzenetére

    kivancsisagbol tettem egy probat
    van nalam egy virtualboxra telepitett xp, amin kb. masfel honapja dolgozom Flash CS3-ban, van rajta OpenOffice 2.4 meg Gimp
    becsuktam mindent, elohoztam a feladatkezelot, az 1GB rambol 268MB-ot hasznal igy alapallapotban
    szoval az hogy "az xp stabilan 600 mega folott tartja magat" gyakorlatban bizonyithatoan hulyeseg
    arrol nem beszelve, hogy 512 rammal mar viszonylag vigan futkoraszik, kulonosebb swappeles nelkul

    hozzateszem, ez a 268MB meg mindig tobbszorose a Linuxom (windowmaker, gkrellm, par kisebb pluszapp) uresjarati "fogyasztasanak" ;)

    [ Szerkesztve ]

  • doc

    nagyúr

    válasz FTeR #68 üzenetére

    vistának pont az újításai miatt vannak gondjaik. ahelyett, h ezen siránkoztok még örvendhetnétek azon, h az ms végre innovál.
    ebben nagyreszt igazad van, sot, par ev mulva mar a vista lesz olyan "alap", altalanos kedvenc mint most az xp, szerintem ezt meg a leghabzoszajubb vistafikator is el kell hogy ismerje

    de az is teny, hogy a gyakorlati hasznalatot tekintve a vista nem nyujt lenyegesen tobbet mint pl. az xp

    mindazonaltal vannak benne a sok ertelmetlen hw-zabalo parasztvakitas mellett nagyon hasznos ujitasok (pl. a start menu meg a keresoje otletes, jol hasznalhato), idovel nagyon hianyoznak majd annak, aki vista utan mondjuk xp ele ul :D

    de mint tudjuk ms-sel érzelmi bajotok van és nem szakmai, így mind1, h van e sapkája vagy nincs.
    ez csak reszben igaz, valoban nem a szivem csucske az ms, de abbol a szempontbol, ami nekem fontos, nevezetesen hogy gyors, stabil, hatekony oprendszer legyen, nagyon csufosan elverzett az osszes ms os

    [ Szerkesztve ]

  • bambano

    titán

    válasz FTeR #68 üzenetére

    a vita mindig azon alapszik, hogy te azt mondod, az "ms sok dolgot figyelembe véve", mi meg azt látjuk, hogy ebből a sok dologból csak a vevő maradt ki, illetve hogy a legtöbb embernek kedvezne, az meg nem teljesül. A hw gyártók részvényeseinek kedvez, ennyit lehet levonni ebből az egészből.

    Írtad azt is, hogy x évenként 30 rugó hw fejlesztésre nem sok. Összegében valóban nem sok, csak felesleges. Akkor inkább eliszom :)

    Azt pedig, hogy a vista alá hardver fejlesztés javasolt, illetve, hogy ez sok emberből kiváltja, amit kivált, nem nevezném érzelmi döntésnek, szakmainak pláne, ez gazdasági döntés. Pénz beszél, kutya ugat.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • floatr

    veterán

    válasz FTeR #68 üzenetére

    Nyilván az sqlserver-t példaképpen hoztam fel mint olyan alkalmazást, amelyik tipikusan eszi az erőforrásokat. Akárcsak az exploder; mégis beéri az egész ennyivel. Nekem ez azért elég kontrasztos az innovációt nézegetve.

    Egyébként h a problémákat okozó innovációkról is mondjak valamit: nekem az egész leginkább olyannak tűnik, mint egy blőd change request, amit rá akarnak húzni egy már leszállított alapra. Mindenhol kilóg a lóláb, tele van "if-then-else ágakkal", az egésznek a tetőpontja a winsxs könyvtár.

    Laikusként kérdezem: a korábban említett kevesebb rétegbe beleszámít a drm is?

  • doc

    nagyúr

    válasz FTeR #71 üzenetére

    ok, igy mar ertem, csak mikor azt irtad, "az xp stabilan 600 folott tartja magat", azt hittem ugy erted, hogy annyit mindig megeszik

    azt nem tudom, hogy a vista mennyivel gazdalkodik ugyesebben az eroforrasokkal, de ha egyszer nagyon raerek, kivancsisagbol kiprobalom majd egy virtualis gepen mondjuk ugyanazzal a flash cs3 + ooo + firefox felallassal, amivel az xp kb. 750mb-t eszik, kivancsi vagyok mi lesz az eredmeny

    megint látni a fordított gondolkodást. te úgy méred a dolgokat, h kilősz mindent és akkor mennyi üres, míg én abban mérem, h minden fut ami kell és akkor mi történik.
    ez nem forditott, hanem objektiv gondolkodas
    nyilvan nem merheted ossze ket os memfoglalasat azzal a felkialtassal, hogy "egy valamilyen gepen valamennyi valamilyen program fut"
    ha objektiv osszehasonlitast akarsz, akkor azt is meg lehet csinalni, pl. fogod ugyanazt a gepet (teljesen irrelevans, hogy virtualis vagy hw-es) bebootolod egyszer xp-vel, elinditasz rajta adott programokat (mondjuk flash cs3, az szepen zabalja a ramot, meg gimp, ooo, egyebek), majd vistaba reboot utan ugyanezeket
    na EZ mar osszehasonlithato
    ha van idod meg kedved, en szivesen latnam a vegeredmenyt, legalabb lenne egy tenyszeru meres ami normalis alap a beszelgetesre, es akkor nem arrol szolna a topic hogy:
    - a vista szar, lassu, sokat eszik
    - de a vista hatekonyabb, ugyesebb
    - de a vista akkor is szar, az xp jobb
    - de nem, mert a vista jobb
    stb...

  • bambano

    titán

    válasz FTeR #75 üzenetére

    A sorrend meg az időbeliség a probléma...
    A dolog nem úgy történt, hogy ms azt mondta, az idők végezetéig használhattok xp-t, de ha nem haragszotok, azért csendben most már feltenném a vistát is a polcra. Hanem úgy történt, hogy jött az ms, azt mondta, mostantól mindenkinek vista, xp lelőve, eltemetve, usernek kuss.

    Ez a "nem másolt, hanem felhasználói igényekre reagált" ez olyan szép eufémizmus... Ha ellopják a kocsidat, akkor a rendőr is majd ezt mondja neked, hogy nem ellopták, hanem vevői igényekre reagáltak? Kösz, hogy feldobtad a napom :R

    Majd az userek azt mondták, hogy jó, ha már úgyis váltani kell xp-ről, mert rákényszerít a nagy monopólium, akkor váltsunk, de akkor megnézzük a linuxot is... Mire Steve bácsiék elkezdték szívni a fogukat, hogy tök jó az a vista, de nem volt az alapvető fejlesztési célok között, hogy a linuxnak segítsen piacot szerezni. És akkor kerestek valami módszert, hogy nagy pofavesztés nélkül kihátráljanak az egész marhaságból, amit a szokásos monopol erőszakoskodással okoztak maguknak.

    Ha az ms valóban figyelt volna az ügyfeleire, akkor nem szalad bele ekkora pofonba.

    Nekem minden gépemen debian fut, windowst akkor se biztos, hogy látok, ha bemegyek egy másik szobába a melóhelyemen...

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • doc

    nagyúr

    válasz FTeR #75 üzenetére

    megérte-e 2001-ben vagy akár 2008-ban az 30eHUF hogy még 2014-ben is hőn áhított os verziómat használjam vagy 1,5-2 évente szorgosan cserélgethettem a fejlesztők kénye-kedve szerint?
    megint durvan csusztatsz
    miert kellene a "fejlesztok kenye-kedve szerint" cserelgetni az os-t? pont a windows az, ahol az uj verziora valo atterest nagyon durvan eroltetik, igy kenytelen vagy idonkent ujrahuzni a gepet az uj os-sel, hogy az uj programok fussanak, ha kell a dx10 akkor hajra vista install, stb
    lehet hogy tevedek, de ugy tudom, nincs olyan megoldas, amivel mondjuk a mar mukodo, szepen belott xp-met ugy cserelhetem vistara, hogy az osszes programom, beallitasom, stb minden megmarad, csak az xp vistara cserelodik alatta

    a 1,5-2 eves cserelgetesrol meg annyit, hogy en 2002-ben telepitettem a Slackware 9-est a gepemre, most a 12.1-est hasznalom, es SOHA nem kellett, EGYETLEN EGYSZER SEM ujratelepitenem a gepet, akar az uj verzio feltelepitese, akar hasznalhatatlansagig valo lassulas, akar barmi mas ok miatt
    a rendszerem friss, naprakesz, megis ugyanazok a beallitasaim, amit 3 os verzioval ezelott tettem, meg mindig megvannak!

    ez ms-vonalok kb. egy 98-xp-vista frissitesnek felelne meg anelkul, hogy a 98-ra feltelepitett programok barmelyiket is ujra kellett volna telepiteni vagy ujrakonfigolni

    na EZ pl. egy olyan eros erv, ami nalam alap, nem vagyok hajlando napokat pocsoloni azzal, hogy ujra es ujra beallitgassam ugyanazt, meg ugyanazokat a programokat telepitgessem
    a "beallitasok atvitele" vagy milyen nevu varazslocska mukodese meg... hat... :U

    [i]lásd doc példáját. nagy linuxos, mégsem tud win nélkül élni, [i]
    megint csusztatsz, en 6 eve remekul megvagyok win nelkul, gyakorlatilag a windowsos jatekok (pl. LFS, stb) wine-nal torteno futtatasan kivul semmi kozom a windowshoz
    most volt egy olyan melo, amihez fel kellett telepitenem egy virtualis xp-t, egy win-only program miatt ami tudtommal meg nem megy wine-nal (bar nem probaltam)
    ez olyan, mintha teged felkernenek egy linux-only programon valo munkara, majd kozolnem hogy milyen szar neked, nem tudsz linux nelkul elni...

    amugy hal'istennek windows-mentes kornyezetben dolgozunk (nem feltetlenul Linux, a legkulonfelebb Unixok ill spec. os-ek is elofordulnak), ez egy kiveteles eset volt

  • doc

    nagyúr

    válasz FTeR #77 üzenetére

    a vistaba rebootot azert mondtam, mert maskepp nehez ugyanazon a gepen xp utan vistat inditani... ;)
    ez nem linux, hogy menet kozben behuzok egy masik kernelt, aztan chrootolok :D

  • floatr

    veterán

    válasz FTeR #77 üzenetére

    "nyilván hülye példa" -- nyilván a legkevésbé releváns részébe kötsz bele. Ubi alatt postgres és mysql is szalad, miközben kergeti a xp image-et, mégsem ezzel dobálóztam, pedig.

  • bambano

    titán

    válasz FTeR #80 üzenetére

    a te változatod szerint:
    MS: nem lesznek tabok.
    User: de legyenek
    MS: de nem lesznek
    User: de legyenek, különben átállunk fx-re.
    MS: jó, legyenek.

    Az átalam óhajtott verzió szerint:
    MS: hi, userek, mit akartok?
    Userek: tabokat akarunk.
    MS: jó, lesznek tabok.

    A különbség a kettő között az, hogy a másodikban az ms érdeklődik és kielégíti a felhasználói igényeket, az elsőben meg kétszer megpróbálja ráerőszakolni a saját dolgait az userre, majd amikor az user piacvesztéssel fenyegeti az ms-t, akkor mégis hajlandó lépni. Ez utóbbi esetben már nem(csak) az user igényeire figyel, sőt, elsősorban nem oda, hanem a részvényesi elvárásokra.

    Az életciklussal kapcsolatban: megint egy rossz dolog vagy rosszul fogalmazott mondat: "az MS belőtt egy életciklust": miért az ms lőtte be, miért nem az user? És miért kellett az ms-nek több alkalommal is hátraarcot csinálni az addigi politikájához képest?

    Elfogadom, ezek nüansznyi különbségek, mégis az ördög a részletekben van.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • doc

    nagyúr

    válasz FTeR #82 üzenetére

    w98->xp elég vad ötlet, mivel az egyik dos a másik meg nt. ráadásul vagy 3 verziókülönbség. mert w98se után vala a 2k amire jött a Me mint átmenet (még a driver is mind1 volt neki) és azután jött az xp.

    9.0->12.1 is eleg vad otlet, az egyik meg 2.4-es kernel, sot talan devfs, a masik meg 2.6-os kernel, meg udev
    raadasul van 8 verziokulonbseg: 9.0->9.1->10.0->10.1->10.2->11.0->12.0->12.1
    de ha csak a foverziokat nezzuk, az is 9.0->10.0->12.0 (12.1)

    a kompatibilitás meg otkezdőik, h a w3.x-re kiadott borland delphi simán felmászik vistára és a vele fordított exe is lefut. vistával is
    ugyan nem probaltam, de szerintem a statikusan leforditott binarisok linuxon is gond nelkul futnak, a dinamikusokhoz meg siman be lehet rakni a libeket (ugyanugy mint vindozon a hianyolt dll-eket)
    ha meg minden kotel szakad, meg mindig meg lehet probalni leforditani a kodot, felteve persze hogy opensource

    nekem még nem volt olyanom, h valamiért linuxot kellett volna felraknom. pedig csodák csodájára, LAMP-ra dolgozom.
    eddig nekem sem, de erre a munkara kertek.
    ha neked azt mondjak hogy irj mondjuk egy kde-s programot, akkor azt mondod hogy nincs az a penz, mert az linux? :)
    (bar a kde-t epp' portoljak winre, de azert meg eleg gyerekcipo...)

  • floatr

    veterán

    válasz FTeR #84 üzenetére

    Kezdhetünk anyázni, de engem az már elég régóta nem hoz lázba.
    Összehasonlítom amim van, tod, és ebbe őszinte sajnálatodra beleveszem az sqlserver-t is, mer használom (őszinte sajnálatomra). Fut itt is ott is, kortársai is (igen, néha oracle is), más alkalmazások is, mégis az egyik szisztéma kilóg a sorból. Gondolom kitalálod melyik.

    Nem szerverként használom, mert irodai, képfeldolgozó, internetes, multimédiás, meg kitudja milyen alkalmazások rohangálnak egymás hegyén hátán mindegyik alatt, kivéve a gyevi bírót, ahol a rendszer elcsúszik a saját nyálán jó lassan, hogy lehessen jegyzetelni, de az alkalmazások, szolgáltatások, a sok kis mitymuty alatt betojik, hegeszt a vinyón, rántottát süt rajta, nemtommi.

    De télleg, ha az ember elég jó kis résre összehúzza a szemét akkor nem veri ki.

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz FTeR #85 üzenetére

    Kíváncsi leszek, hogy az általad említett "odafigyelés a userek igényeire" mennyire fog megvalósulni a Windows 7-ben. Steven Sinofsky - ha mond valamit a neve - a blogjában bemutatja a fejlesztőcsapatot és értékeli az eddigi észrevételeket, javaslatokat. Lentebb, a hozzászólások résznél sok-sok user említi, hogy a köv. Windows gyorsabb legyen, ne Vista-sebességű (ami - sokak állításával ellentétben - azt bizonyítja, hogy az új rendszer lassabb az előzőnél)...

    [ Szerkesztve ]

    https://www.coreinfinity.tech

Új hozzászólás Aktív témák