Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz dabadab #12 üzenetére

    "Gréta egyébként nem talált ki semmit, csak felhívta a figyelmet arra, hogy van itt egy rakás tudós, akik évtizedek óta ezzel foglalkoznak meg ehhez értenek és ők azt mondják, hogy itt kurva nagy gáz lesz, a politikusok meg megpróbálnak úgy csinálni, mintha süketek lennének.": konkrétan elkezdett raplizni, ha jól emlékszem.

    igen, itt van egy csomó tudós, akik ezt csinálják, csak két gond van vele (igazából három):
    1. nem tudunk időjárást előre jósolni, három napra se. évtizedekre meg egyáltalán nem
    2. nem egyszer kiderül, hogy a klímalobbinak tetsző kutatások kapnak pénzt és nyilvánosságot, a nem tetszők meg nem.
    3. neked szükséged van, hogy egy gyerek üvöltözzön veled a klímáról, például 2013. március 15-én, amikor az m1-en tetőig ér a hó? szerintem aki nem teljesen süket és vak, az látja a saját két szemével, tudósok és greta nélkül, hogy baj van vagy záros és rövid határidőn belül baj lesz. ráadásul mostanában azt szokta üvöltözni, hogy nem történt semmi.

    egy kis feltűnési viszketegség keveredik egy kis messiástudattal... gondolom ezeknek ugyanúgy van bno száma, mint az aspergernek.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz dabadab #16 üzenetére

    azon a linken többek között azt is írják, hogy a klíma modellek pontossága attól is függ, hogy mennyire pontosan tudják megmondani a co2 emissziót. mivel azt egyáltalán nem lehet megmondani, így a klímamodellek az általad bizonyítékként felhozott weboldal szerint nagyjából semmit nem érnek.

    a klímamodellek úgy készülnek, hogy visszamenőleges adatokra megpróbálnak függvényt illeszteni úgy, hogy megsaccolják, melyik adat milyen súllyal hat a klímára. majd ha már elég pontosan lefedik a visszamenőleges időszakot, akkor megnézik, mit hoz ki a jövőre nézve. és vagy az lesz, vagy nem.

    ha megnézed az interneten, gyakorlatilag bármelyik hőmérséklethez lehet találni egy tanulmányt, ami azt mondja, hogy pont annyi lesz a változás. meg lehet találni olyan tanulmányt is, amelyik meaculpázik, hogy hát mégse úgy lesz.

    a végeredmény az, hogy nincs tudományos egyezség arról, hogy mi fog történni a klímával. annyit lehet tudni, hogyha olyan dolgokat teszünk, amiknek a kijavítása hosszú időt vesz igénybe, akkor szívni fogunk, mint a torkosborz.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz dabadab #22 üzenetére

    a családom mezőgazdaságból él. engem sokkal jobban érint ez az egész, mint bárki mást itt a fórumon.
    ehhez képest az, hogy győztem-e vagy sem egy fotelmeteorológus fölött, nulla jelentőséggel bír és úgy is kezelem.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák