Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    válasz David75 #27 üzenetére

    Én linkeljek barátom?
    Hát én nem tudok számolni szerinted:)
    Olvass, értelmezz és meg fogod találni a választ a hozzászólásomban ;)
    Tudod kettőnk között a különbség nem sok, csak annyi, hogy én nem akarok eladni már semmit.
    Ami pénzem van, arra fél évente keresek egy éppen akciós betéti kamatot és viszem oda. Igaz, hogy nem a világ legjobb ajánlata és az igaz, hogy ez nem "csak nekünk van kidolgozva" konstrukció (bár sokan megszívták ezt, mert besétálva abba a bankba, jobb ajánlatot kaptak, legalábbis pár éve még így volt), de nekem megfelel.

    Visszatérve a témához: továbbra is azt javaslom, ha valaki biztosítást akar kötni, tegye azt, ha befektetni, akkor pedig azt. Vegye figyelembe a kockázatvállalási kedvét, olvasson el mindent, ELŐRE, és akár egy jogi ismeretséggel rendelkező ismerősével is véleményeztesse az általános és különös feltételi szabályzatot. Ami kérdése van, előre írja össze őket, kérdezze meg, írja le a választ, írassa alá az ügynökkel, lehetőleg ne egyedül tárgyaljon vele. Olvasson a neten és kérdezzen azoktól, akiknek már van ilyen konstrukciójuk, esetleg lejárt nekik.

    Kényes téma a jutalék: azt tessék megérteni, hogy mindenki fizetésből él. Aki nem köt üzletet, nem kap jutalékot, ezt pedig a befizetett összegből fizeti ki a társaság. Egy, vagy több összegben, de abból. Nincs ezzel semmi gond, ha az tisztességes mértékű. Kérdés, hogy mi az!
    Minden társaságnak önálló jutalékszabályzata van, ami általában sokkal előnyösebb a bróker cégnek, mint a saját alkalmazottainak - vagy vállalkozóinak, mindegy hogyan nevezzük. Vannak kiemelt termékek, kiemelt jutalékkal. Volt olyan cég, aki az első éves díj 95%-át adta vissza az ügynöknek (ezen felül a közvetlen managere is kapott pár százalékot és így tovább)ha éves díjfizetést adott el. Ebben az esetben a visszaírás is jóval engedékenyebb. Ezt az összeget valamikor ki kell majd termelni a befektetésnek. Persze nem valószínű, hogy az első pár (jó pár) évben ez sikerül is.
    Tehát aki így köt, fogadja el, hogy Ő fizeti az ügynököt, a főnökét, annak a főnökét, az adminisztrációt, az informatikát, a fejlesztéseket és a többi járulékos költséget is.
    Ami még fontos: meg kell nézni, hogy a hozam hány %-a megy az ügyfélnek és mennyi a biztosító jutaléka!

    De Tőled várok linket továbbra is.

Új hozzászólás Aktív témák