Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dystopia

    tag

    No, itt nem volt semmilyen védelem. És ez nem ugyanaz, mint egy nyitva hagyott ajtó egy lakáson. Utóbbiról mindenkinek tudja, hogy nem lehet rajta besétálni, vagy ha igen, akkor abból gond lehet. A hivatal állításával ellentétben egy random URL-t megnyitni miért is nem lehet? Birtokháborítás? Betörés? Mi alapján? Mik azok a nyilvános megtekintésre nem szánt weblapok, vannak-e ilyenek, és ezek általában milyen lépések után érhetők el?

    Ha a Google leindexelte, tárolta, utána valaki megtalálja, feljelentik őket is?

    Bár nem értem a hackert sem teljesen, mert házhoz ment a pofonért (ez mutatja, hogy jómagam nem csinálnék ilyet), ugyanakkor a hivatal is inkább csendben megköszönhetné, hogy felhívták a figyelmét arra, hogy a rá bízott adatokat védeni kellene.

    Ha valaki ilyen adatot megszerzett, majd azt értékesítette/azzal visszaélt (már az adattal, nem az adat legális módon történő megszerezhetőségére vonatkozó információval), akkor csípjék el tényleg, én is azt mondom, de addig is, első körben ők tegyenek már valamit az adatvédelemért.

    Ha pedig már ilyen műsort csinálnak, nem félnek, hogy az ügyfelek, akiknek a szellemi tulajdonát NEM védik az elérhető IT technológiák közül semmivel, majd jól feljelentik őket, és még nyernek is?

    Plusz egy, a végére: a felelősség fel nem ismerése, másokra kenése sajnos igen messzire vezető rossz emberi tulajdonság.

    [ Szerkesztve ]

    Lüke, én vagyok az APUd!

Új hozzászólás Aktív témák