Új hozzászólás Aktív témák

  • DQ

    tag

    Ma nekem is hozott a posta egy CTEK-et.

    Előzmény...
    Majdnem Bosch C3 lett, de az utolsó pillanatban pofára estem. E kettő között vacilláltam már egy ideje. A Bárdi 19.600-ért vesztegette rendes áron, majd kiderült, hogy onnan 30% kedvezménnyel el tudom hozni. Persze elfogyott. Aztán pár nap múlva telefonáltam: van! Hurrá! Bementem érte, kértem, számoltak, s azt mondja a muki, hogy 21.200 lesz. Mi van? 19e-ről 30%-os kedvezménnyel többet fizetek? Igen, mivel egyrészt a rendes ára felment 25e fölé, másrészt az akciós cuccokra csak 15%-ot tud adni. Szóval akciósan drágább lett.
    Ezek után egyértelmű, hogy CTEK rendelés.
    Az itt is említett áruházzal szemeztem december óta. Érdekes egy weblap: ha innen nézem ennyi az ár, ha onnan nézem annyi az ár, ha reggeltként nézem akkor nagyobb a bruttó és nagyobb a kedvezmény, de a fizetendő akkor is 19.900. Utoljára valamikor december elején láttam náluk egyébként 1-2 napig 17e-ért, de valószínűleg az is valami elírás volt.
    Mindegy, megjött.

    Kérdések:
    - 5 db akkuhoz fogom használni. Ebből kettő motorkerékpár, egy 125-ös és egy 700-as, a kisebb 6,3Ah, a nagyobb 11,6Ah, a kisebb 3 éves lesz, a nagyobb 1. (A kicsi kérte is a töltést, bár pár hete vettem le egy mezei cucialista ruszki töltőről.)
    A recond módot célszerű lefuttatni a "kis akkumulátorokon" is? És célszerű lefuttatni a márciusban 1 éves akkun is évente egyszer?

    - Nézegetem a kezelési mesekönyvet. 8 sor van a töltési üzemmódok magyarázata tablicskuban: 4 motor, 4 autó, ezeken belül sima, AGM, recond, AGM recond. Az ezekhez tartozó oszlopokban végig ua-ok az értékek szerepelnek (az angol leírás táblázatában is). Tehát mindegy, hogy AGM-et választok, vagy sem, akkor is ugyanazokkal az értékekkel tölt. Akkor minek az AGM megkülönböztetés? Miért nem elég az, hogy motor (kis akku programt), autót (szokásos akkuk program), vagy recond módot kérek?

    - Ez az egyik legnagyobb márka. És mégsem tud 6V-os akkut kezelni. Vajon miért? A klónok azt is viszik... Egy robogó tavaly el lett adva, így nem is fontos számomra, csak hát furcsa...

Új hozzászólás Aktív témák