Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pötyi

    őstag

    Nekem is van egy érdekes kérdésem! Mi van akkor, ha veszek egy eredeti, gyári műsoros CD lemezt (jó sok pénzért)? Miből is tevődik össze ez az ár?

    - Kb. 100,- Ft a CD korong és a tok ára
    - Kb. 3.850,- Ft pedig az úgynevezett HOME jog

    Namost nekem kissé karcos lett ez a tíz éve kiadott albumom. Remélem jól sejtem, hogy az én HOME jogaim sem évültek el, tehát szeretném, hogy ha én holnap beballagok a kiadóhoz, akkor 100,- ellenében CSERÉLJÉK KI nekem az adathordozót! Sőt! Tartson készleten korlátlan számú darabot, hogy ha a jogvédelem hetven éves periódusa alatt karcos lesz az én példányom, akkor akár naponta kicsseréltethessem 100,- Ft-os áron, ha esetleg összekarcolnám. Csak úgy. Kibaszásból, hogy a SZERZŐI JOGOT VISSZAPASSZOLJAM a kiadóknak! Hogy a saját csapdájukba essenek! :D

    Más témákban elolvashatjuk, hogy az első, kezdeti CD lemezek életkora kb. 10-15 év, a kiforratlan technológia miatt, szóval ezt akár aktuális kérdésként is feltehetem...

    [Szerkesztve]

    QNX is cool!

  • Pötyi

    őstag

    válasz dabadab #8 üzenetére

    Emlékszem, pár éve a Philips (a CD szabvány egyik megalkotója) szerényen megjegyezte, hogy nem is lenne szabad a másolásvédett cuccokat ''CD'' lemeznek hívni, ugyanis az eredeti szabvány nem tartalmaz olyan dolgokat, mint másolásvédelem!

    (Pld. a hideg úton, nem lepárlással, hanem víz, etil-alkohol, aroma keverékéből készült szeszes italok sem viselhetik a ''pályinka'' nevet, hanem ''pályinak ízű szeszes ital'' -nak minősülnek)

    Ebből kifolyólag az ilyen korongokat nevezzük talán CD-nek látszó tárgy -nak... :D

    QNX is cool!

Új hozzászólás Aktív témák