Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #82729984

    törölt tag

    válasz CPT.Pirk #114 üzenetére

    " az 1% az csak desktopra igaz. Emiatt ez nem érv a vírusok ellen."

    Dehogynem érv, mi másra irnának? De ha nem hiszed, akkor kezdj el utánanézni hogy mennyi virus van linuxra. Mondjuk jó ha találsz 5-öt, ahhoz is a felhasználónak kell überf@szkodnia és erővel elinditania.

    Windowsra meg van úgy kb. 5 millió és sokhoz az is elég ha bedugsz egy pendrive-ot a gépbe semmilyen más interakció nem kell, már meg is fertőzted a géped.

    De amúgy nem csak az 1% miatt nem irnak, hanem a linux felépítése miatt sem.

    A többi hely meg ahol a linux elterjedt nem játszik, beágyazott rendszerekre minek irnának virust, majd jól megfertőzik a blu-ray lejátszót de minek, szerverekre megbizható forrásból mennek a csomagok, legtöbb nem is lát ki az internetre, megint csak nem célpont, androidnál csak a kernel linux, oda sincs virus csak rosszindulatú alkalmazás ami userspace-ben fut és nagyjából ennyi.

    ui: most általános virusokról beszélünk, nem célzott támadásról amikor direkt a megadott célra fejlesztenek ki valamit (lásd pl. az iráni urándúsító centrifuga virusát). De célzott támadás ellen meg a hajadra kenheted a világ összes virusirtóját.

  • Fenyő

    őstag

    válasz CPT.Pirk #114 üzenetére

    Egészen pontosan 1,65% az az 1%, viszont érdekes, hogy Win már desktopon sem éri el 90%-ot (tíz éve még bőven felette volt, közel volt a 100-hoz), ha jól számolom 88,8%, ami viszont megdöbbentő, hogy még mindig majdnem 11% az Xp-ét használók aránya, na az deep freeze nélkül ideális terep a vírusoknak, zombihálózatoknak, :DDD viszont Linux alatt még én sem találkoztam sohasem vírussal, a nyugalom szigete ilyen szempontból.

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák