Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #100405 üzenetére

    Igen, azt vettem észre, hogyha HDD vételről van szó, legtöbben az 1-2TB-osig látnak, mér a 4TB-os is ritkaság az átlag (nem power) usernél. Sőt, hirtelen nem is tudok rá példát...
    Öcsém is oda meg vissza volt, hogy majd vesz 4TB-os HDD-t, az új géphez, csak majd havertól használtan, azt ne tegyem bele a redelésbe. Megjött az 1TB M2 SSD, bekerült mellé a 14 éves(!) SATA 1TB HDD (ami egyébként full tele van és iszonyat kupi van rajta) és most mindent is az 1TB SSD-re tölt és boldog, hogy nem kellett HDD-t vegyen. Én meg fogom a fejem, mert már látom ennek a végét. Na meg 1+1TB SSD + HDD eloszlásban szerintem nem épp a legegészségesebb.

    Igen, az 1TB HDDnek szerintem is 5-6 ezer ftnak kéne lenni, de nem az. Az alsó szegmensben az a jó, hogy relative olcsón lehet duplázni (pár ezer plusz és kétszer akkora van).
    Igen, a 4TB-ost 25-ért vettem, most 39 ezer, de közben a chia lázban volt 55-60 ezer is.
    OK, hogy pont ennyit inflálódott a ft, de akkor az azt jelenti, hogy a 4TB-os HDD ára nem csökkent egy centet sem az elmúlt 2+ év során. Ennek nincs túl jó üzenete.

    Mondjuk egy furcsaságot látok mostanság az otthoni számtech trendben : Egy-egy alkatrész sokkal tovább jó mint régen (régen évente lehetett cserélni mert volt kétszer olyan gyors, 2-3 éves gép élhetetlen volt, ma egy 10 éves sem feltétlenül az), ugyanakkor a cuccok ára alig-alig csökken és az új cuccok inkább a régebbiek felé jönnek árban, nem pedig lenyomják azokat :(
    Ez azért szomorú, mert nem mondhatom azt, hogy 2-3 év múlva biztosan jobb gépem, nagyobb winyóm lesz stb. (azt mondjuk most hagyjuk, hogy a jelenlegi konfigomhoz épp 2-3 évig nem akarok hozzányúlni mivel szvsz addig szerintem még elég lesz (10th gen I5 6C12T, 32GB RAM, RTX3060 12GB VRam, 1.5TB SSD, 6TB HDD)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák