Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz cof #103406 üzenetére

    Igen, régen más volt, de többek között azért, mert ha egy egy éves gépet lecseréltél és ugyanannyiért vetted az újat mint a régit, akkor is valószínűleg dupla akkora teljesítménye volt.
    Régen azért estek olyan gyorsan a hardver árak, mert a teljesítményük is kb pont olyan gyorsan süllyedt a semmibe, manapság a fejlődés jóval lassabb, különösen ha a "még használható" küszöböt nézzük. Emiatt nyilván az árak is lassabban esnek, ma már nincs az, hogy egy egy éves hardver a megjelenéskori árának a felét se éri, használtan meg még annak is a felét .... A lassuló fejlődés azt hozza magával, hogy az árak is lassabban csökkennek, viszont gépet is ritkábban kell cserélni.
    Azért ha belegondolok, hogy 1999 és 2004 között mennyit költöttem gépre (javarészt klényszerbúl, hogy mégis haladjak a korral meg menjenek az újabb játékok is), akkor kijön az, hogy egyáltalán nem volt olcsó hobbi a PC ...

    Mióta lecsengett a bányaláz rettentő sokat esett a kártyák ára, igaz az alsó kateghória a legkevesebbet de a GT1030 is 35-40-45 erzer magasságáról esett, ha hozzáveszed, hogy egy év alatt mennyit romlott a ft, mennyit emelkedtek az árak, (A fizetést szándékosan nem írom ide, mert az reálértékén csak kevesebb lett) akkor arányaiban itt is szép árcsökkenés történt.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák