Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz envagyok #100477 üzenetére

    Érdemes inkább B class / indie játékokkal tolni, azok valódi játékélményt kínálnak, ellentétben a közösségi médiában felhypeolt AAA wasd moziszimulátorokkal. De ez mindig is így volt.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

  • KROK640

    veterán

    válasz envagyok #100477 üzenetére

    Én ezt akkor is inkább kis játékos PC-nek hívnám.
    Azért komoly különbség van egy pl Phenom II alapő PC meg az általad felsorolt 13th gen I5 között, és a kettő között létezik aranyközépút is. Ma pl szerintem egy 10th gen I3 + 16GB RAM és egy RTX3050, netalán csak egy használt RX580 8GB bőven válllaható játék PC (és ez messze nem 350 ezer!), főleg olyan gyereknek, aki tényleg ezeket a kis igényű címeket hajtja. Bár ilyenor mindig nyitva tartanám a lehetőséget, hogy egy-egy komolyabb cím is minimum grafikán legalább elinduljon.
    Ugyanakkor ma már sokkal lassabban fejlődnek a hardverek, nem az van mint 1997-2004 körül volt, hogy évente ajánlott volt komplett gépet cserélni, két évente meg kötelező, mert ha nem a legdurvább csúcsgéped volt akkor használhatatlan volt gamingre mire 2-3 éves lett. (Amúgy fura kettősség van bennem, részben visszasírom, részben nem ezt az időszakot). Ma már egy PC-t simán megvehet az ember egy gépet akár 5 évre.
    Ugyanakkor sokan úgy vannak vele, ahogy nálam is voltak a szülők (csak én még ebben a gyorsfejlődéses időszakban voltam) hogy majd a gyerek fejleszti amiből/ahogy tudja. Annak idején nekem is rendesen kedvemet szegte, hogy a legtöbb aktuális játék (3D kártya hiányában) vagy el sem indult, vagy teljességgel élvezhetetlenül futott. :(
    A többi pontban egyetértünk, főleg, hogy én is játszogattam C64-en, a Pinball Power, Giana Sisters, North and South, defender of the crown, Archon I-II, Choplifter, Jeep COmmand, Commando 2 stb, igen csak sokáig lekötöttek engem is. (és mindemellett a kedvenc játékom maga a basic 2.0 volt :D )

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák