Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #100479 üzenetére

    Értem én a leggyakoribb szitut, csak az elnevezést nem értem annyira, mert OK, jól hangzik, hogy benne van a gaming, de amikor megveszi az ember (aki sokszor nem ért hozzá) és szaggatás halom fogadja, az a csalódásnak lehet táptalaja.
    És nyilván nem azt mondom, hogy 1 Milláért kell venni a gyereknek gépet, dehogy! (bár manapság jóval időtállóbbak a vasak, egy jó választás mondjuk ötödiktől éretségiig is elég lehet).
    Magam is olyan géppel kezdtem., hogy hamar rájöttem, hogy itt bizony eléggé rövidre van vágva a takaró (ma úgy jellemezném, hogy amire instant költetni kell), hiszen a vele egykorú címek ne indultak rajta, vagy játszhatatlanok voltak, kezdetben a VGA csere ezt megoldotta, de akkor meg a RAM volt nagyon keés, közben a 3GB-os HDD-t (pláne úgy, hogy fater dolgozott rajta) szélsebesen kinőttem, és mindez még emg sem volt oldva, mikor felmerült egy komolyabb overclocking gondoltata, ugyanis az volt az érzésem, hogy CPU is kevés.
    Igaz ez a korszak sajátossága volt (1999-től volt saját gépem) hogy 1-2 évente kb komplett gépet kellett cserélni, de gyengébb alappal sokkal nehezebb volt az élet. Tulajdonképp az első pár évben szóba se jöhetet, hogy akár a cserélt gép is, ne csak egy olcsó alaplapos Celeronom legyen, hiszen még azt is alig bírtam kigazdálkodni.
    A terv általában az volt, hogy minél magasabb órajeles Celeron proci, lehető legtöbb RAMmal minden más meg a lehető legolcsóbb legyen. (aztán rájöttem később miért rossz hozzáállás ez). A VGA-k terén meg össze-vissza kalandoztam, de ennek köszönhetően a korszak kb összes VGAjával rendelkeztem legalább ideig óráig.

    #100480 tope : tulajdonképp ezt írtam le az előző hsz-emben csak más hardverekkel példaképp.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák