Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz szebe #115162 üzenetére

    Ennek több oka is van. Az egyik, hogy barátnőm most újra tanul, plusz amúgy sem tudja sokáig otthagyni a szülőt (már bizony segítségre szorul) emiatt mostanában már külföldre sem jön velem :( így meg az az évente pár hónap sem épp ideális külön.
    Ezenfelül ugyan európa szerte vannak haverjaim, ismerőseim, de nem tudnék nemhogy várost, még régiót sem megnevezni ahol csak fele annyi van mint Debrecenben és környékén. Emellett itt van a saját tehermentes házam, egy eléggé jó környéken, amit nem szívesen adnék el. A jelenlegi kétlaki élet nekem nagyon is megfelel. Ezért választottam én már pár évvel ezelőtt azt az életformát, hogy minden évben 3-6 hónapot külföldön dolgozok, a többit pedig itthon munka nélkül vagy apróbb érdekes munkákkal, és tanulással na meg sok-sok pihenéssel töltöm el. :) Mivel kint kicsit több mint 4× többet keresek ugyanabban a munkakörben mint itthon keresnék, ezért már évi 3 hónap kinti munkával is 12 hónapi itthoni létet teremtek meg, azaz pontosabban 9 hónapot 1,25× itthoni fizetéssel. Végeredménybe véve tehát olyan mintha minden évben lenne 273 nap szabadságom, és úgy kapnám a fizetésem 1,25×-ösét. (A "trükk" fontos része az, hogy odakint csak gyűjtesz, és itthon költöd el a pénzed)

    #115160 :
    A fillérbaszók 1-1 kivétellel sosem voltak haverok csak ügyfelek. Akik meg "haverok" voltak már nemigazán azok, annyi eszem nekem is van, hogyha valaki tartósan lehúz, akkor nem nehéz helyzetbe került, hanem ő ilyen. Csak türelemes és megértő vagyok (ezt szeretik sajnos kihasználni), mert mindig beleképzelem magamat másik helyzetébe, meg azt, hogy én is lehetnék ilyen helyzetben. Ugyanakkor persze nem tudom megmenteni az egész világot, pedig hidd el, megtenném.
    Viszont amit elértem azt magamnak értem el, volt irodai melóm is, pont azért tudom, hogy mit keresek, csak sajnos a cég tulajt váltott, aki a komplett személyzetet elküldte, mivel volt nekik saját, és senkit sem tartottak meg :(
    Egyébként igazságtalan vagyok, mert kaptam egy ajánlatot, amit egyelőre talonban tartok, irodai meló, csak épp nagyon nem a klasszikus 8-tól 4-ig, ráadásul szombat is van benne... de a leginkább nehéz ebben, hogy nyilván akkor Ausztriát fel kell adjam, mert egyik cég sem fogja nekem azt repsektálni, hogy évente 2-3 hónap "szabadságra" elmegyek, ami alatt nem is feltöltődök, hanem még sokkal fáradtabban jövök haza.
    De van egyébként más elképzelésem is, csak ahhoz nagyon sokat kell még tanuljak, és nagyon az elején járok.
    Nyelvtudás meg akad, Angol, Francia, nyelvvizsga; a Németem is csiszolódik, Ciprus miatt van egy kicsi Görög, Török, és orosz is, meg régről a Spanyol időkből még emlékszem egy kicsi Spanyolra, de ezutóbbiak kevés és rozsdás. Amúgy nagyon komoly lenne ezekből még vagy kettőt középfokig felhúzni, ezen már gondolkodtam, csak idő és energia kérdése.
    Szóval jól saccoltál.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák