Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz koby11h #91110 üzenetére

    Ez így van rendben, élni és élni hagyni.

    Mutogatni való hater díszpinty

  • fatpingvin

    őstag

    válasz koby11h #91110 üzenetére

    nagyon korrekt.

    amúgy ez a vizes történet is, arra valahogy senki nem gondol hogy aki mondjuk a főzéshez jár a közkútra vízért, egyrészt ez nem köbmétereket jelent (a platóson tartályba töltőkkel szemben) másrészt meg hogy mondjuk ott egyéb, sokkal komolyabb szociális problémák lehetnek amikkel kezdeni kéne valamit?

    ami a vödröt illeti, megnézte valaki valaha hogy hogy néz ki egy ilyen kék kút csőre? van rajta egy kis bütyök, pont ezért hogy rá lehessen akasztani a vödröt. a cső végén viszont nincs menet, pont azért mert nem arra van kitalálva hogy valaki slagot tekerjen rá.

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

  • KROK640

    veterán

    válasz koby11h #91110 üzenetére

    Cipruson anno az ivóvíz nagy kincs volt. (most is az).
    1,5 eur volt fél liter iható víz, és 3 eur 1,5L iható víz (Agros/Kykos) - ezek a világ legfinomabb vizei voltak, de komolyan mondom, aki teheti kóstolja meg.
    Létezen ezenkívül st Nicholas meg a szűrt tengervíz, különösen az utóbbi roppant gané volt (és fostál tőle mint a lakodalmas kutya). Na ebből 1,5 eurért leheettt 20L-t szerezni bizonyos automatákból. Mikor kipróbáltam felkészületlenül 3db 2L-essel mentem oda és 14L-t szétlocsolta, amit akkor nagyon bántam; de 24 órával később már kicsit sem, mert hamar rájöttem, hogy nem csak ocsmány szaga, és fura mellékíze van a víznek, de napi 4-5 sürgős nagy dolgot is eredményez. (A csapokból ofc ez a verzió folyt, előre szóltak, hogy zuhanyozni OK, mosogatni nem annyira, meginni meg nagyon nem kéne).

    Mivel ezt nem csak én tudtam, hanem a bulgárok is, hogy a víz ilyen, de nekem volt drink store hozzáférésem, ez valahol hatalmat jelenettett, nem is kicsit. A többeikehez képest különös módon ők nem különféle alkoholokat kértem tőlem, hanem vizet. Konkrétan palackos iható ásványvizet. Amit egyébként ott Cipruson a világ legméllyebb kútjaiból hoztak fel, Agros és Kykos, nekem az Agros picit jobban beött, de mindkettő egy érv a vízivás mellett. ( A szt Nicholas meg arra jó ha a vasaláshoz kell víz, arra használtuk egy idő után). Szóval általában Robin hood módjára szereztem a bulgároknak vizet a hotelből, akik különféle szívességekel hálálták meg, így bár pénz nem cserélt gazdát, de a szívességek révén eltudtam intézni olyan dolgokat amiket amúgy nem tudtam volna. És sokszor ezek a szívességek más embereknek intéztek szívességeket, akik onnantól nekem intéztek szívességeket, és a rendszer szépen körbeért. Nem véletlen hívtak "ungarische maffia führer"nek és "grandfathernek" a folyosón ahol laktam, hiszen mindenkinek eltudtam intézni a gondjait, kivéve a sajátomét (de ez egy másik történet!)

    Na, szépen kimentetted a srácot, ez nagyon korrekt volt! Remélem azóta visszajár hozzád, szilvafákat békén hagyva takarít.
    Egyszer a falusi buszmegállóban volt egy hasonló esetem : Kijárt melózni ide egy roma ember. Na most itt nagyon nincsennek meg eltűrve sem, szerintem MO legnagyobb náci falujában élek ebből a szempontból ( :D ) a 80-s évek végén ki lett mind telepítve, azóta nincsennek. Na kijárt ez za ember dolgozni (tőlem kb egy 1-0essel idősebb) néha láttam a buszmegállóba mikor mentem be bulizni péntek/szombat. Mindig malteros volt, meg látszott h munkából jön. Elbeszélgettem vele. Egyszer jött a rendőr, hogy látja zaklat engem, kivánok-e feljelenteni, meg bevisz stb. Mondom nem. Erre lekezdett kacsinagtni veszettük, h mondjam meg nyugodtan, meg beviszi meg nem lesz baj. DE MONDOM NEM, AKKOR SEM!!! na vagy 5 perci figuráztunk mire elfogadta h márpedig csak beszélgetünk és semmi para (busz is megjött). Ember megköszönte. Utána 2-3 hétig mindig megjelent a járőr és nekem az volt az érzésem, hogy rá akart venni arra, hogy mondjam azt h baj van, hogy bevihesse. Sosem mondtam, majd az ember eltűnt mert végetért a munka és ment máshová. Azóta se láttam, pedig autó témakörben piszok jól eltudtunk dumálni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák